3 yıl önce kaybettiğimiz gazeteci-yazar Bekir Coşkun, ‘Göbeğini kaşıyan adam!’ başlıklı bir yazı yazınca, neredeyse kıyamet kopmuştu. Çünkü yazı fırtınalar kopardı. Herkes işine gelen tarafını aldı, etini yiyip kemiğini kenara koydu misali, bardağın dolu tarafını görmeyenler, yazıyı farklı yönlere çekiverince, çemkirmeler başladı sağdan soldan.

*

Geçenlerde yaptığımız canlı yayında, merhum Coşkun’a ait bir şiirden esinlenerek okudum. Şuydu:

Dün sonbaharların ilk yağmuru yağdı Cunda’ya.

Baktım da, deniz dahi yağmuru bekliyor.

Dalgalar, sanki damlaları karşıladılar.

Demek ki, deniz olsan da dalgalara ihtiyacın var.

Dün yağmur damlalarını saydım, iki eksik çıktı.

Biri sağ yanağımdan, diğeri sol yanağımdan döküldü.

Sonbaharlar güzel oluyor buralarda ama ben ayrılıklara dayanamam!

*

Dedim ve ekledim; “Katil İsrail masum insanları, sivilleri, çocukları vuruyor. Ortadoğu’da kan ve gözyaşı var. ABD’nin Ortadoğu’daki şımarık çocuğu, Ortadoğu’daki karakolu, jandarması İsrail, Filistin’i vuruyor, Türklerle hiç bir zaman dost olmayan ABD’nin uşağı sözüm ona Müslüman Arap ülkeleri seyrediyor, Birleşmiş Milletler ve bilumum dünya gözlerine bant çekilmiş gibi görmüyorlar.

Ben ayrılıklara dayanamam, çocukların ölümüne dayanamam, ben kan ve gözyaşına dayanamam. Allah İsrail’i ve ona arka çıkanları kahretsin!”

*

‘O göbeğini kaşır!’ demiş, özellikle iktidar kanadının hedefi haline gelmiş, şimşekleri üzerine çekmişti.

Göbeğini kaşıyan adam nasıl olur, birisi size tarif et derse, ne anlatırsınız? Dilimin döndüğü kadar izaha çalışayım. Vatandaş göbekli olmasa da, göbeğini kaşımak ona mutluluk verir, yaşamın tadını çıkartıyor anlamını taşır.

Kahvede bir sandalye yetmez, iki sandalyeyi işgal eder ve ayağını altına alıp oturur, haberleri izlemez, eğlence ve tik-tok programlarına bayılır, dünyada neler olup bittiği konusunda bildiği tek dış politika yorumu şu olur, ‘Bu İngilizlerin işi’ der, kitap okumaz, gazeteye para vermez, kim ise kendisini yöneten, ‘çalsın ama iş yapsın!’ yorumuna sığınır, sonra göbeğini kaşır.

Sandık önüne geldiğinde göbeğini kaşıyan adamın dediği olur.

*

Netice olarak göbeğini kaşıyan adam, hiçbir zaman başını kaşımaz!

Her ihaleye, bir ramazan paketine, yarım ton kömüre, bir ton oduna oy verir, kolay kandırılır, okumadığı gibi araştırmak gibi bir kaygısı, hevesi de yoktur.

Şimdi bu yazım üzerine ben de eleştirileceğim. Olsun. Göbeğini kaşıyan adam, sadece iktidar cenahında değil, toplumun her kesiminde mevcut. Göbeğini kaşıyan adamın dini, dili, ırkı önemli değil.

Önemli olan göbek!

Son sözüm, göbek demek fazla yağ demek, sağlıksız vücut demek, risk demek!

Eritin gitsin!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol