Bugün dananın kuyruğu kopacak, siyasi partileri 14 Mayıs’a götürecek kadrolar açıklanacak. Bugün saat 17’de ya küçük kıyamet kopacak, ya büyük kıyamet.

Belki de tusunami yaşanacak.

Listeler açıklandığında, hangi partide olursa olsun, kazananlar, yani ilk 8’e girenler sevinçten göbek atacak, seçilemeyecek sırada kendini bulunlar üzülecek, belki de liderlerine, partilerine veryansın edip, siyasi güzergahı başka tarafa taşıyacak.

Listeye giremeyenler de olacak.

Üzülecekler mutlaka. Geçenlerde yazmıştım, ‘Gidenler gitti, kalanlar ise aday adayı oldular…’ diye.

Yineliyorum, iddia ediyorum. Çoğu çeşit olsun diye, çoğu reklamım olsun diye, çoğu koltuğumu nasıl muhafaza ederim diye, çoğu nasıl isim yapar, ismimin başına aday adayı veya aday yazdırırım diye bastırdı parayı, aday adayı oldu.

Çapına bakmadan, kareköküne bakmadan, özgül ağırlığını kantara çekmeden, kendini aynaya seyretmeden…

*

Siyasi partiler bugün heyecan küpü. Gerginlik var mı, dibine kadar! Beklenti içinde olanlar, yarınlar için plan-proje içinde olanlar, eşe dosta ne diyeceğim diye kaygı taşıyanlar, bugün saat 17’i bekleyecekler.

İki seksen uzanacak olanlar çok çıkacak. Bu kadar aday adayı içinde, aday adayı enflasyonunun yaşandığı ortamda, keşke meclisteki milletvekili sayısı 600 değil de, 6 bin olsaydı da, hepsi de meclise gitseydi.

Bana sorarsanız, milletvekilliğinin hiçbir hükmü, yaptırımı yok. Keşke meclisteki milletvekili sayısı 600 değil de, 250 olsa. Ben etkin ve yetkin biri olsam, belediye meclis üyeliklerini, muhtarlıkları, esnaf oda başkanlıklarını kaldırırım. 

Çoğu devlete yük, sırtına kambur. Üstelik de aşırı maliyetli… Temsilden uzaklar... 

*

Bu arada tam da seçime giderken partilerde istifalar oldu. Senelerdir İYİ PARTİ’de siyaset yapanlar, dün 500 İYİ Partili üye iktidarı tercih ettiler, AK Partiye geçtiler. Tabi herkesin kendi tasarrufu, düşüncesi. Saygı duyarız.

İnancım o ki, AK PARTİ’ye geçişler sürecek gibi. Tercih ve teveccüh meselesi diyebiliriz buna. İl Başkanı sevgili Fırat Görgel gerçekten teşkilatçı bir isim. İnançlı, kararlı ve azimli.

Onu seviyorum.

*

Ama acar siyasetçi, sevdiğim insan Doğan Murat Kılıç’ın Nuri Kara için söyledikleri beni çok düşündürdü. Manidardı video konuşması.

Kim nereye geçer, kim nerede durur, herkesin kendi tasarrufu da, bu akşam dananın kuyruğu kopacak. Sevineneler, küsenler, kendini eve kapatanlar, sokağa çıkıp davul zurna çaldıranlar olacak.

Ya büyük kıyameti yaşayacağız.

Ya küçük kıyameti. Tam Türk filmi gibi, heyecan, aşk, macera, ihanet, aldatma, ayrılıklar, ne ararsan var.

Hazırlıklı olun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol