Yaklaşık 20 gün önce Ramada Otel’de gerçekleşen MÜSİAD genel kurulunda nöbet devri yaşanırken, GENÇ MÜSİAD da Samet Beşen’e teslim edilmişti.

Genç Müsiad Başkanı sevgili Samet Beşen, yaşından umulmadık bir performansla hizmet yarışına erken girdi, idrak etmekte olduğumuz yardımlaşma ve dayanışma ayı diye bildiğimiz 11 ayın sultanı Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine yardım paketleri dağıtarak ‘helal olsun!’ dedirtti.

Çocukluğundan beri tanıdığımız, otu çek köküne bak dediğimiz sigortacı, siyasetin ve ticaretin düzgün ismi Mehmet Beşen’in sigortacı oğlu Samet Beşen, asil bir davranış sergiledi, yardıma muhtaç insanları unutmadı.

*

Diyeceksiniz ki, ‘Bunda ne var o kadar büyütülecek, Ramazan ayında imkanı olan, yardım kolilerini dağıtmayı gelenek haline getiren firmalar, kurumlar var. Gayet normal…”

Cevaben şunu söylüyorum, daha büyüklerinden bir hareket, bir kımıltı yokken bu işe soyunması, düşünmesi bile yeterdi. Kuşkusuz aldığı sağlam aile terbiyesi, eğitimi ve yetişme şartları gereği, onu bu göreve layık görenleri mahcup etmemek, insani açıdan yardımlaşma ve dayanışma kültürüne saygı gereği, kendisine inananları, güvenenleri mahcup etmedi.

Önemli olan niyetti. Bağcıyı herkes dövüyor nasıl olsa da, genç Başkan Samet Beşen’in niyeti de üzüm yemekti.

*

Birçok mahallede ihtiyaç sahiplerini yalanız bırakmamak adına dağıtılan yardımlar ve uzanan eller ve Ramazan ayının önemine de dikkat çekerek; “Bulunduğumuz bu mukaddes ayın ülkemiz ve dünya coğrafyasına barış, huzur getirmesini temenni ediyorum. Yeni yönetim kurulu üyelerimizle, kendi imkanlarımız dahilinde yardım paketleri hazırladık, bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz GENÇ MÜSİAD olarak, dinamik ekibimizle hem gelenekçi, hem inovaktif düşüncelerimizi koruyarak genelde ve yerelde geliştirdiğimiz projelerle var olmayı hedefliyoruz. Bu ülkenin geleceği biz gençler olarak hem kendimiz, hem de paydaşlarımızı hep ileri taşımaya gayret edeceğiz.” dediğinde, tıpkı babasının oğlu düşünceleri geçti aklımdan. Küçüktü, belki gençti ama kurduğu cümleler büyüktü, iddialıydı.

*

Evet, gelecek gençlerin. Onlar bizim umudumuz, geleceğimiz, yarımlarımız.

Dağıtılan yardım paketleri ile ilgili olarak muhtarlardan duyduğum cümleler, beni bu gençler adına daha da umutlandırdı, yüreklendirdi.

Genç Müsiad Başkanı sevgili Samet Beşen ve ekibini kutluyorum. Hep böyle dürüst, hep böyle temiz, hep böyle insancıl, hep böyle gelenekçi ve aktif kalın!

Samet Beşen sigortacı. Ve bu şehrin, bizim de sigortamız olacak!

Size güveniyorum.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol