banner1483

Geçen hafta sonuna doğru, yerel yönetimlerin beyefendi ismi, değişen ve gelişen Dulkadiroğlu ilçesinin Belediye Başkanı Necati Okay için yazdığım yazıdan sonra, bazı eksikliklerimi hissettim ve sayın Başkan Necati Okay’ın her daim yanında olan, arka çıkan, onu destekleyen, başarı hikayesindeki en büyük paylardan olan isimleri yazmaya unutmuşum.

Diyoruz ya, başarı ekip işi. Güçlü, çalışkan, vitrin ve vizyon sahibi bir ekibiniz yoksa, yarı yolda kalır, vatandaşa verdiğiniz sözleri yerine getirememe adına mahcup olur, partinizin de itibarını yerlerde süründürürsünüz!

Dulkadiroğlu için böyle bir sorun yok!

Başkan sayın Necati Okay için de…

*

Yok çünkü, sayın Okay başarının ekip işi olduğunu çok iyi bilir, idrak eder. Çalışma barışını bilen, yardımcıları başta olmak üzere ekibini kollar ama çalıştırır, o bakımdan da halkın beklentilerine cevap verebilen, halkta karşılığı zirveye çıkan başkanlar arasında yer alır ki, bundan en çok memnuniyet duyan kuşkusuz bölge halkı olmuştur, olacaktır.

Geçen hafta sonu, Dereköy’de güreşler vardı. Kendisi ile de konuşmuştum, gerçekten güreş camiasına, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı sevgili Şeref Eroğlu adına yakışır bir spor tesisi olmuştu. İlk kez gelenler, daha önceki halini bilenler dahi beğendiklerini belirten ifadeler kullandılar.

Tüm ihtiyaçlara cevap verebilen bu şahane güreş alanı için sayın Okay’a herkes gibi ben de teşekkür ederken, bu teşekkürümüzü KENT KULİSİ canlı yayınında hem değerli partnerim Neşe Yıldızhan hem bendeniz, hem de sayın Şeref Eroğlu ifade etmekten geri kalmamıştık.

*

Bakın geçen yazımızda, Başkan Okay’ın gittiğimiz, haberini yaptığımız Yalnız Ardıç bölgesindeki bungalov evlerinden, Pınarbaşı’ndaki Cevizli Park’tan söz etmemiştik.

Bölgenin konut ihtiyacını gideren, bu uğurda elini taşın altına koyan Başkan, bitmek üzere olan toplu konutları da inşallah bu yılın sonunda sahiplerine teslim eder, herkes yuvasına kavuşur.

Dedim ya, yazının bir yanı eksik kalmıştı.

Tamamlamış oldum.

*

Başarı hikâyeleri yazanlar hiçbir zaman yalnız olmazlar, olamazlar. Hani ağaç dalıyla gürler derler ya, başka isimler de var.

Cafer Tepe’yi bilirsiniz. Başkan Okay’ın sağ kolu, en güvendiği isimlerden biri. Aynı zamanda da Esnaf Birliğine bağlı Ayakkabıcılar Odası Başkanı. Ama onu ayakkabıcılığından ziyade, Dulkadiroğlu belediyesinin sosyal etkinliklerinde,  organizasyonlarında görüyoruz ki, onun bu çalışmaları Başkan Okay’ın yüzünü ağartıyor, güldürüyor.

Aynı zamanda da AKKENT Genel Müdürü olan sevgili Tepe, bu şehrin evladı ve bölgenin hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını ve insanların psikolojisini en iyi bilen ve sonuca ulaşma noktasında elinden gelen gayreti esirgemeyen bir dostumuz, kardeşimiz.

*

Unuttuğumuz bir başka isim de Tekin Sebuk Alparslan…

Biliyorsunuz önceki dönemde Başkan Okay’ın yardımcısı idi ve çok da başarılı işlere imzasını atmıştı. Kendisi bir mühendis, çevreyi, doğayı, bölgenin ihtiyaçlarını, sorunlarını çok iyi bilen, vatandaşın arzularını, taleplerini karşılama noktasında Başkan Okay’a sorun ve sıkıntı getirmeyen yerel yönetici pozisyonu ile takdirler kazanmıştı.

Proje Gurup Başkanı sayın Alparslan, değişen ve gelişen bölgeye, insanlara ve sorunlarına adaptasyon, yani uyum gösteren önemli bir unsur. İlçeye birçok hizmetin gelmesindeki payı unutulacak gibi değil.

*

Dedik ya, başarı ekip işi. Başkanın yakın mesai arkadaşları olan yardımcıları, genç yetenekler; Yemliha Özşahan, Ali Arif Yenipınar, eski bankacı Cuma Tekinşen de bölgede insanların yaşamını kolaylaştırma noktasında, gerek muhtarlar, gerekse vatandaşlarla sıcak, samimi ve iyi niyetli yaklaşımları ile başkan sayın Okay’ın elini güçlendiren isimler olarak dikkat çekiyorlar.

Tabi ki başarının önsözünü yazan isimler de var, onları unutmadık. Bir Murat Akkurt, bir basın müdürü Cengiz Berberoğlu ve diğer birimdeki sorumlu dostlar, kendilerini vatandaşın hizmetine adamışlar, insan odaklı çalışmaları ile daha yaşanır bir ilçe olması noktasında sorumluluklarını yerine getirmesini bilmişlerdir.

Allah hepsinden razı olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol