banner1483

Geçen haftaki KENT KULİSİ canlı yayınımız çok ses getirdi ve o kadar da beğeni aldı. Aslında bu yazıyı kendimizi övmek için yazmıyorum. İhtiyacımız yok! İzleyenlerimiz hem yayında konuştuğumuz konuları, hem de bizim performansımızı değerlendirdiklerinde, on üzerinden on verdiklerini duyunca seviniyor insan haliyle. Bu da bizi kamçılıyor, daha kaliteli yayınlar için sorumluluğumuzu artırırken, dikkat ederseniz hep yereli konuşuyoruz. Çünkü bizim derdimiz, bizim kaygımız, bizim başka gidecek yeri olmayan kentimiz Kahramanmaraş. 

Sevgili partnerim Neşe Yıldızhan’ın da dediği gibi, biz bu şehrin dertleriyle dertlenmek gibi bir misyonu üstlendik başından beri. Çünkü siz öyle istediniz, bizim velinimetimiz olan sizler, bize güç verdiniz, destek oldunuz!

Teşekkürler!

*

Gelelim canlı yayında neler konuştuğumuza… İkili yayınımızda genellikle sevgili ortağım, güzel partnerim Neşe Yıldızhan soruları sorar, ipucunu verir, yorumu yapmak da bana düşer, arada beni teyit eden, destekleyen yorumlarını ilave eder!

Zaten siz izleyenlerin de istediği buydu. Beğendiğiniz yayın politikası anlamında. Yayının başında şunu söyledim, “Bizi (Kent Kulisini) kimse kendine göbekten bağlı sanmasın, düşünmesin. Biz kimsenin arka bahçesi değiliz. Ne satılığız, ne kiralık. Burası doğruların, güzelliklerin, iyiliklerin er meydanı. Cesareti olan, şehre dair hikâyesi ve söyleyecekleri olan konuğumuz olur, çıkar sorularımızı cevaplandırır, kendini ve misyonunu anlatır!”

Uzun zamandır sağlık tedavisi gören, her geçen gün iyiye giden Kervan Lezzetler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı sevgili Sami Kervancıoğlu’na sağlık, esenlik diledik, dualarımızı yineledik ve şu sıralar kontrolleri için İstanbul’da olan dostumuza selamlarımızı ilettik.

*

Siyasi partilerin performanslarını, notlarını ve kamuoyundaki karşılıklarını, bunun yanında şehre dair anket sonuçlarını da zikredince, yayınımızdan kopamayan izleyenlerinin sayısının arttığını gözlemlediğimizde, bize olan güveninizin daha da çok arttığına sevinmedik değil.

Mutfaktaki yangınlardan ekonomik darlığa, hayat pahalılığından işsizliğe, Allah muhafaza geliyorum diye bas bas bağıran deprem felaketinden, iptal edilen uçak seferlerine dair objektif yorumlardan sonra şu sıralar şehirde trendi en çok yükselen İYİ PARTİ’nin oylarının artışına dikkat çektik.

İl ve İlçe başkanlarının yoğun gayreti yanında, partiye ivme kazandıran, toplumun her kesiminde karşılığı olan sayın Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras’ı da unutamazdık. O bir ekol, o bir marka, o bir gönül adamı.

Ve bu şehrin gerçeği, siyaseti seven, senelerdir Anavatan Partisinde hizmet veren, bugün itibariyle AK Parti’ye verdiği gönlü ve sevgiyi gittikçe büyüten sayın Mehmet Sabancı’dan bahsettik. Vefalı adamdır sayın Sabancı. 

Tabi bizim hiçbir siyasi partiye göbekten bağlı olmadığımızı söylemiştik yayının başında. Ancak bu gerçekleri tersyüz edeceğimiz anlamına gelmez! Her partiye eşit mesafedeyiz. Vatan haini olmadıktan sonra her konuk bizim canlı yayın misafirimiz olacak! KAGİD Başkanı Yıldızhan bunu her fırsatta söylüyor zaten.

*

Osman Okumuş Başkanı görmezden gelemezdik. Abad ettiği, kaderini ve çehresini değiştirdiği ilçeye ikinci meydanı yapıyor. Türkoğlu Osman Okumuş başkan ile şaha kalktı, yeni yeni hizmetlere yelken açarken, sayın Okumuş hem yeteneğini konuşturuyor, hem de özkaynak yaratma adına cesaretini ortaya koyuyor!

Ne de olsa okumuş adam! Gelecek onun!

Derken… Ticaret ve Sanayi Odası seçimi var. Kasım başında muhtemelen. Hali hazırda gözüken, aday olması beklenen iki isim var, biri mevcut başkan sayın Şahin Balcıoğlu, diğeri de başkanlık için dilekçe verdiği söylenen, siyasetçi ve işadamı, değişime sıcak bakanların adayı sayın Mustafa Buluntu.

Bakalım, seçim yapıldığında, şans ve talih kapısı kimin kapısın çalacak, talih kuşu kimin başına konacak! Hak edene, layık olana hayırlı olsun!

Tabi yayının başında en çok Büyükşehir Belediyesinin ulaşım projelerine yer verdik. Başkan sayın Hayrettin Güngör, son aylarda cesaret madalyasına talip olmak ister gibi, cesur adımlar atıyor, projelerine gün veriyor, kentin trafikte tıkanan damarlarını açma adına önemli yatırımlara imzasını atıyor.

Yeni Kanlıdere Köprüsü, Tevfik Kadıoğlu Bulvarı, İmran Kılıç Köprüsü ve Güney Çevre Yolu diye adlandırdığımız Ağcalı’yı Adana yoluna bağlayan ulaşım projelerini önemsemeyen yok! Hem Kanlıdere, hem Tevfik Kadıoğlu projeleriyle birlikte İmran Kılıç Köprüsü de önümüzdeki ay içlerinde hizmete girmiş olacak. Büyükşehir çalışıyor diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

*
Yol demişken bir gerçeğin daha altını çizmek gerekiyor, bu şehirde siyasetin hafızası sayın Ahmet Özdemir, canlı yayınımıza bağlandı, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı görüşmeden ve yol projelerinden, şehir adına taleplerde bulunduğunu söyledi ve kesitler aktardı. Ümit verdi sayın Özdemir. Tebrikler, teşekkürler verdiği hizmetler için.

Ki gelecek ondan çok söz edecek, eminim buna!

*

Gelelim sayın Celalettin Güvenç’e…

Kendisini Erzurum, Manisa, Şanlıurfa (hem valilik, hem büyükşehir belediye başkanı. Ki valiliği döneminde Şanlıurfa’ya gitmiş, makamında ağırlanmıştık) olarak uzun senelerdir tanıyan birisi olarak, bu şehre verdiği katma değeri unutanlardan olmadık, olamayız.

Aynı zamanda İçişleri Komisyonu Başkanı olan sayın Güvenç, devlet kültürü, eğitimi ve terbiyesi almış, yani umur görmüş bir insan.

Bugün itibariyle siyasetin ağabeyi, bir bileni ve şehrin dertleriyle dertlenmek gibi bir sorumluluk sahibi.

Daha bu şehre hizmet edecek çok zamanı var diye düşünenlerdenim!

*

Son cümle; Senelerdir AK Parti Ekinözü ilçe başkanlığını yapan Özgür Çetin görevinden alındı. Belediye Başkanı da rahatlamıştır umarım! Ee, bir ilçe başkanını baskı ile görevden aldırmak herkese nasip olmuyor!!!!

Neyse, yerine birkaç güne kadar yenisi atanacak!

Yeter, yazı uzadı lastik gibi. Bir de Editör’e göz atın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol