banner1483

“Ömür bahçesinin gülü solmadan” isimli türküyü Nazlı Öksüz söylüyor. Ölüm var mı var, imtihan var mı, var. Kimse gaflette kalmayacak, kimse mağrurlanmasın, pişman olup sararıp solmasın kimse, rehavete kapılıp ‘Ben varsam siyaset var, ben olmazsam ne siyaset kalır, ne demokrasi, ne Maraş!’ demesin kimse.

Ham ederler, şup diye yutarlar adamı

Vazgeçilmez kimse yok bu alemde. Şeyhadil’e gidin, gözlerinizle görün isterseniz! Kimler gelmiş kimler geçmiş!

*

Gafletten uyanmak konumuz…

Uyanacaksın, uyanık olacaksın. Kış uykusuna yatar gibi gaflet içinde olursan, egonu yüksek tutup ona buna çalım atarsan, tepelerden bakarsan, dağları bene yarattım dersen, bir taraftan da hiçbir iş yapmayıp, gücünü göstermek için masaya yumruğunu vuramazsan, farkına varmadığın gücünü yerli yerinde kullanamazsan, bırak hedefi onikiden vurmayı, hayal bile kuramazsın!

Kurdurmazlar adama!

*

Kahramanmaraşspor her geçen gün dibe vuruyor, 3. Lige düştü düşecek. Bu şehrin evlatları bu takıma sahip çıkacaktı, herkes konuştu, yazdı ama gelinen noktada takım yerlerde sürünüyor. Kahraman şehrin takımı imiş, geçin onu! Niye uyanmıyorsunuz?

Arsan Kavşağındaki rezillik sürüyor. Siyasiler her geçen gün demeç veriyor, bizler yazmaktan, konuşmaktan dilimizde tüy bitti, ki artık gına da gelmişti, ama bizi bırakın bir tarafa da bu şehirden gelip geçmek zorunda kalanların ne söylediğini, ağızlarından nelerin çıktığını bir duysanız, utanırsınız. Daha uyanmayacak mısınız?

12 Şubat Bayramı geride kaldı. Kalenin burcundaki BOZKURT kaidesi senelerdir yerine konulmaz, konulmuyor. Bunun sebebi, sorumlusu kim? Biz yazınca, insanlar konuşunca aklına gelenler, acaba kış uykusundan ne zaman uyanacaklar?

Bayramları stadlara taşısanız, insanlara trafik çilesi, işkencesi çektirmeseniz diyorum. Bakın, zemheri de geride kaldı, uyanın artık, uyanın!

Demokrasi Meydanı kulübelerle doldu. Meydan özelliğini yitirdi. Lüzumlu lüzumsuz büfeleri, kulübeleri kaldırın, bunun için kış uykusuna da gerek yok!

Sonra o inşaat artıkları, molozlar, döküntüler Meydana yakışmıyor.

*

Yazıyoruz ama nafile! Uyanmak için saati mi kursanız, cep telefonunuza alarm mı uygulasanız, ne yapsanız bilmiyorum ki…

Bu düşünceyle, bu kafa yapısı ile menzile zor ulaşırsınız!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol