banner1451
banner1461

Ulusal gazetelerin ekonomi sayfalarına fazla takılırım. Çünkü ülkenin gündemi şu sıralar belki orman yangınları, belki sel felaketleri ama bir müddet sonra bunlar unutulur, ancak ekonomi aklımızdan hiç çıkmaz, hafızalarımızdan silinmez.

Felaket tellallığı yapacak değilim.

Lakin ekonominin iyi gitmediğini, piyasaların allak bullak olduğunu, esnafın zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini bırakın içimizdekileri, sağır sultana bile duydu, neredeyse Zeki Müren bile duydu, duyacak!

İyimser olmak istiyorum, ülkeme, devletime, milletime güveniyorum. Krizlerde gelir geçer, her şey atlatılır,  dilerim ekonomi de rayına oturur!

Oturmak zorunda!

Zamanı, yeri yok, her sektörde, her meslekte zaman zaman ekonomik, siyasal, sosyal krizler yaşanır. Kimileri, buna ister gazeteci deyin, ister siyasetçi, ister işadamı, krizlerden en az zararla çıkmayı düşünür, bunun için projeler geliştirirler.

“Krizin geleceği varsa, göreceği de var!” diye meydan okuyanlar yani risk alanlar her zaman kazanmıştır, kazanmaya da mecburdur!

Başlıkta da değindiğim üzere, risk alırsanız, alırsak içinden fırsatlar doğabilir.

*

Tabi risk almak cesaret ister, yürek ister.

Ama kimse de kaybedeceğini bile bile risk altına atmak kendini. 

Riski iyi yöneten, içinden başarı ile çıkabilir. Parayı, çalışanı ve kadını yönetebilmek kadar riski yönetebilmek de bir ticari zekâya, bireysel zekâya, şahsi cesarete bakar!

Cesaretiniz yoksa, üretmek, istihdam yaratmak gibi niyetiniz halis değilse, hele hele cesaret de sizden uzak ise, bırakın riski, ne alsanız nafile!

Semt pazarından maydanoz bile alamazsınız!

*

Fırsat da, krizler de arz talep dengesinin ürünüdür!

Unutulmasın ki, ekonomi, ‘talep’ atının çektiği bir arabadır. Zenginleşenler, ihtiyatlı olmayı bırakıp artan servetlerini harcamaya yönelirlerse, kriz miriz vız gelir tırıs gider.

Gelir de, buna karşılık enflasyon da küresel planda mutlaka artış gösterir.

*

Yine de, işinizi büyütmek, kendinizi aşmak, ekonomiye can simidi olmak istiyorsanız, risk almak zorundasınız.

Çünkü fırsatlar, bu risklerin içinde sizi bekliyor! Zamanınız, imkanınız varsa kaçırmayın derim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol