Gün geçmiyor ki, özellikle sağlıkla ilgili yatırım müjdeleri gelmesin!

6 Şubat depremiyle birlikte fay hattı üzerine yapılan Necip Fazıl Şehir Hastanesi ciddi zarar gördü, neredeyse yarısı iş göremez hale geldi. Muhtemelen yoğun bakım ünitelerinin olduğu birkaç bölüm yıkılacak.

Türkoğlu Hastanesi hizmete gireli ne kadar oldu ki, o da pert.

Tamam yıkıldı, kullanılamaz hale geldi de, yapan müteahhidin, karar verenlerin, onaylayanların, ruhsat verenlerin hiç mi suçu yok. Tek suçlu, tek günah keçisi müteahhit miydi?

Özel hastaneler desen onlar da gitti. Ayakta kalan bir ikisi dışında şehirde sağlık hizmetleri felç iken ve bütün yük Yörük Selim Devlet Hastanesine binmişken, doktorlar hastalara yetişemezken, insanlar yığın halinde tedavi süreçlerini beklerken, o doktor arkadaşlar hastalara ne kadar zaman ayırabilir, ne kadar faydalı olabilir!

*

Bu şehrin evladı, delikanlı ve dürüst siyasetçi, yerelde siyasetin hafızası sevgili Fırat Görgel geçen hafta sürekli Ankara’da idi.

Sağlık Bakanlığının kapısını aşındırdı, bakanlık kapısı önünde yorgan döşek  yattı diyebilirim.

Sonra da şehre sağlık yatırımlarına dair müjdeleri yağdırdı.

Biz de haberleştirdik. Nerelere ve ne kapasitede yapılacağına dair tekrara gerek duymadan özetleyerek yazıyorum, siyasilerin şu sıralar en çok üzerinde durması gereken mesele sağlık yatırımları.

Nikâhlar siz olmasanız da kıyılır, ölmüş tavuk dürümü salonları siz olmasanız da açılır. Öncelik sırasına dikkat etmek gerekiyor.

*

Az hasarlı olan il-ilçe hastaneleri güçlendirilir, bakım-onarım ile yenileniyor. Çoğu hizmet için devrede.

Buna rağmen…

Merkez kadar ilçeler de ciddi sağlık yatırımlarının sıkıntısını çekerken, Başkan Fırat Görgel ayırım yapmadı, en uzak ilçemiz Nurhak’a da bir hastane için müjdesini verirken, yatak kapasitesi ile ciddi bir sorunun önüne geçmiş oluyor.

*

Yerelde kalarak ölmüş tavuk dürümü işyerinin açılışı derdinde değil, düğünlere katılarak nikâh şahitliği yaparak değil, yüreğinde biriktirdiği insan ve hizmet sevgisi ile insanların yaşamını kolaylaştıracak, onların refah seviyesini yükseltecek projeler için Ankara’da iken, biz bir siyasetçi açılışlara katılmasın, düğünlere gidip nikâh şahitliği yapmasın demiyoruz.

Hakkımız yok buna.

Farzdan önce sünnet varsa, önceliklere önem vermek elzem ise, ki öyle, Başkan sayın Görgel’in müjdeleri ile sağlık hizmetlerine şu sıralar ciddi ihtiyaç da varken, biz emekleri için, bizler için ayırdığı zaman için kendisine teşekkür ediyoruz.

*

Lakin, mesele sağlıktan açıldı ise devam edelim, şu kanayan yara haline gelen Ilıca Hastanesi için de bir müjdesini beklediğimizi unutmasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol