Günümüzün en büyük eksikliği, hayatımızda olması gereken şey, iletişim ve diyalog. Ne kazanıyor, ne kaybediyorsak, bunun en büyük sebebi iletişim noksanlığındandır.

Çalışan patronu ile, öğrencisi öğretmeni ile sporcusu teknik adamı ile vatandaş da siyasilerle ilişki kuramadığı, iletişim kopukluğu yaşadığı sürece, yani diyalogsuzluktan kaynaklanan olumsuzluklar her zaman yaşanmaya mecbur ve mahkum.

Bu da insanların birbirini anlamasında en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor.

*

Geçenlerde, AK Parti SKM Başkanı, basın ile parti arasındaki köprünün en güçlü ayağı çok sevgili kardeşim Hakan Kiraz, beni Süha Erler Lisesi karşısındaki iletişim ofisine götürdü. ‘Bir gör bak ve farkımızı anlarsın Mehmet abi’ dediğinde, bir bilgisayar ve bir çalışan görmeyi beklerken, karşıma müthiş bir iletişim ofisi çıktı.

Zannedersiniz ki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı… O kadar sistematik, o kadar seri, o kadar koordineli, o kadar insan odaklı ve o kadar da müthiş bir iletişim köprüsü.

Ofiste Meliha Şeyda Akçakale’yi görünce sevindim. İsabetli bir isim, doğru bir  tercihti Meliha kızımız. Tüm basın camiasını yakından tanıyan, işinin ehli bir vefakâr, cefakâr isimdir Akçakale.

*

Pırıl pırıl, gençlerden oluşan ilk odaya girdik, İletişim Ofisi… 7 kişi çalışıyor. Sahada çalışan, dur durak bilmeyen, kurduğu gönül köprüsü ile iletişim ofisi sayesinde insanların derdiyle dertlenen ve onların yaralarına merhem olmaya çalışan Fırat Görgel’e gelen şikâyet, talep ve ihtiyaçlar anında kurumla bağlantıya giriliyor, geri dönüşler sağlanarak, vatandaşın güvenini kazanıyor.

*

Geçmiş senelerde çok şahit olduk. Siyasiler halk arasında gezerken, talep ve ihtiyaçlar, şikâyetler yanındaki bir delikanlıya not ettirilir, ‘İlgilenelim!’ denilerek vatandaş iknaya çalışılır. Ancak iki adım ileride köşe dönülünce, alınan notlar çöpe atılırdı.

Vatandaş adam yerine konulmazdı. Sadece oyu istenir, desteği beklenir, derdi, problemi çok da önemli değildi siyasiler için.

Bu kez öyle değil. Halkın gönlünde taht kuran Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Fırat Görgel, hangi partiden olduğunu sormadan, oy versin veya vermesin insanları dinliyor, sözlerini kesmiyor, çalışma arkadaşı Nuri Kayabaşı’na notlar aldırıyor ve bu notlar anında iletişim ofisine ulaşıyor.

Görünce şaşırdım. Bir odada 7 kişi. Ve vatandaşa geri dönüşüm sağlayan bir güçlü, işinin ehli ekip.

*

İkinci odaya geçiyoruz, Sosyal Medya Ekibi. 6 kişiden oluşuyor. İnternet sitelerinde, sosyal medyada çıkan haber, yorum ve yazılar hatta görüntülü videolar, bu odada değerlendirmeye alınıyor.

*

Yardım Ekibi… Sosyal belediyeciliğin gereği, insanların ihtiyaçlarını, taleplerini karşılayacak bir ağ kurulmuş. İhtiyacı olanlar 4 kişiden oluşan bu yardım ekibine ulaşıyor, ihtiyaçları, talepleri yerine getiriliyor.

Ve Basın Ekibi.. Bir odada 3 kişi. Şehrimizde görev yapan yazılı veya görsel, ya da sosyal medya haberleri, bu odada kendini buluyor, değerlendirmeye alınıyor, okunuyor, üzerinde tartışmalar yapılıyor, halk için, insanlık için nelere yapılabilinirin hesabı bu odada hayata buluyor.

*

Abartmıyorum, çünkü gördüm, bu ekip çalışması, bu iletişim köprüsü, müthiş bir çalışma. Fırat Görgel, vatandaşla kurduğu gönül köprüsünü, iletişim köprüsü ile güçlendirerek, halktaki karşılığını daha da büyütüyor.

Liderlik vasıflarının tümünü üzerinde taşıyan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sayın Fırat Görgel, başarıya, zafere giden yolda ekip ruhunu özümseyerek, hedefine ulaşacaktır inşallah!

Çünkü sistem oturmuş, güzel işliyor.

Ve son olarak, bu iletişim ağının halkla irtibatını sağlayan, gönül köprüsü yanında güçlü ayaklardan oluşan iletişim köprüsü ile zafere adım adım yaklaşan Hakan Kiraz kardeşimizin de hakkını teslim etmem gerekiyor.

Son sözüm; Haydi Fırat Görgel, haydi, haydi…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol