Geçen hafta, Çarşamba günü, benim için çok kıymetli olan iki dostla, ‘Keşke Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı gösterilseydi’ dediğim Mali Müşavirler Odası Başkanı sevgili Abdullah Kalın ve çiçeği burnundaki, beyefendi insan, asaleten AK Parti İl Başkanlığına atanan sevgili Cüneyt Doğan ile gündemi değerlendirir, yerelde siyasi kritik yaparken, bu şehrin evladı, siyasetin, şehrin ve sorunların hafızası, Büyükşehir belediye Başkan adayı sayın Fırat Görgel’in esnaf ziyaretinde olduğu bilgisi geldi.

Asaleten atanmasının isabetli bir tercih, doğru bir adres olduğuna inandığım sevgili Başkanım Cüneyt Doğan ile Müze karşısındaki konteyner işyerlerine gittik.

Sayın Fırat Görgel esnafı dolaşıyor, dertleriyle dertleniyor, sorunları olanları dinliyor, talep ve ihtiyaçlar kadar şikâyetleri de not aldırıyordu sevgili Nuri Kayabaşı’na.

*

Zaman zaman, fırsat buldukça takip ederim esnaf ziyaretleri güncelini. Esnafa neler söylediğini, esnafın, vatandaşın neler düşündüğünü, vatandaşın Fırat Görgel kadar gözlerindeki mutluluk sevincini ve ışığını gördükçe, ‘Tamam, bu iş bitmiştir!’ diyorum.

Oy versin vermesin, hangi partiden olursa osun, O’na inanıyor, güveniyor. Bu samimi, bu büyük teveccüh, ona 31 Mart’ta büyükşehir belediyesinin kapısını açıyor.

Şundan diyorum, vatandaş Görgel’i görünce gözlerinin içi gülüyor adeta. Mutluluktan, sevinçten, heyecandan. Herkes, ‘Desteğimiz senin için!’ derken Görgel de aynı samimiyetle karşılık veriyor.

*

Her gün, her saat sahada. Başkan Görgel’e halkın teveccühü büyük, destek sınırsız. Ondaki hizmet aşkını, gözlerindeki samimiyet ışığını, yüreğindeki insan sevgisini bilenler, tanıyanlar, tanımayanlar bile ‘Oyum, desteğim size!’ diyerek bırakmak istememecesine ellerini sıkı sıkıya tutmaları, karşılık olarak Görgel’in sıcak ve samimi olduğu kadar içten yaklaşımları, vatandaşın tercih noktasındaki ağlılarını, kararlarını alt üst ediyordu.

Vatandaş Görgel’e inanıyordu. Güveniyor, başarılı olacağına kanaat getirdiklerini açık açık söylüyorlardı.

*

Esnaf ziyareti sırasında, Andırın’da tanıdığım, adının Fatih Durmuş olduğunu bildiğim tanıdık, ama daha düne kadar fanatik ve koyu Yeniden Refah Partili kardeşimiz aradı. Bana da ‘Başkanım!’ derdi sürekli.

Esnaf ziyaretinde olduğumu söyledim. ‘Ben de gelmek, Fırat Başkanı görmek, onunla tanışmak istiyorum!’ deyince davet ettim.

Geldi. Yakasında Yeniden Refah Partisi rozetiyle. Fırat Başkan’la tanıştı, söylediği şuydu, ‘Şimdiye kadar Yeniden Refah Partiliydim. Arkamda 7 bin kişi var. Sizinle tanışmak istiyordum. Sizi beğeniyor, takdir ediyorum. Karakterinizi, duruşunuzu da. Düne kadar liderim dediğim Fatih Erbakan’ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammet Aydoğar’ın yanlış siyasi tercihleri, tutumları, beni partiden soğuttu. Bundan sonra sizinleyim, desteğim size!’

Dedi ve rozetini çıkarttı yakasından!

*

Sadece Fırat Görgel değil, esnaf ziyaretine katılan Cüneyt Doğan, Onikişubat İlçe Başkanı kıymetli dost Mücahit Kara ve ekip arkadaşlarının gözlerindeki duygu seli tarif edilir gibi değildi.

Şimdiye kadar her gün sahada olan, vatandaşlarla hasbıhal eden Görgel ve arkadaşları, sanıyorum şimdiye kadar böyle bir sahne, destek ve heyecan kasırgasına şahit olmamışlardır.

Yalnız bir vatandaşın iki gün önce yıkılan Zübeyde Hanım Apartmanının yıkılışı sırasında, su tankerinin hemen yanı başında olmasına rağmen yıkım anı dahil iki gün içinde bir damla bile su sıkmamasını, çevresindeki işyerlerinin toz toprak içinde kalmasına hak vererek, ki vatandaş haklıydı, O’nun da bu haksızlığın giderilmesi noktasında talimat vermesi, vatandaşın tepkilerine, talep ve ihtiyaçlarına anında cevap vermesi, tam bir Fırat Görgel klasiğiydi.

Gönüllerde taht kurmak işte böyle bir şeydi.

Haydi Fırat Görgel Başkanım, haydi, haydi, haydi…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol