Fırat Görgel tamam da, feraset kelimesi, içerdiği anlamı bazılarınıza yabancı gelebilir. Görevimiz sizleri doğru bilgilendirmek.

Feraset kelimesi, dilimize Arap dilinin etkisinde yerleşmiş bir kelime. Köken olarak Fars kökünden gelmekte. Bu kök ise gözde ya da kavrama yeteneğinde keskinlik anlamları taşımakta. Türkçeye yerleştikten sonra yaygın olarak tercih edilen kelime özellikle edebi metinlerde sıklıkla kullanılsa da anlayışta ve kavrayışta güçlü, zeki, anlayışlı, sezgileri kuvvetli anlamları taşımaktadır.

Feraset, kelime anlamı olarak bilgili ve âlim kimseler için de kullanılıyor. Bazı durumlarda başka bir kişinin huyunu, ahlakını, mizacını yüzüne bakarak anlama yeteneği olarak adlandırılır. Günümüzde insan sarrafı diye tanımlanan kişiler için tercih edilebilir.

*

Geldik asıl meseleye, yani Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sevgili Fırat Görgel’e ve ferasetine. Epey oldu, bir Diyarbakır gezimde Dicle kenarında, köprü üstünde durdum, deli dolu akan ırmağın haşmeti karşısında büyülendim de, Fırat Irmağını, nasıl aktığını göremedim.

Ha o Fırat, bu bizim yerli ve milli Fırat, meseleye gelecek olursam…

Kelimenin anlamından gidecek, yola çıkacak olursak, Başkan sevgili Fırat Görgel de bir adam sarrafı, siyaset ilmini bilen, bazı hallerde başka bir kişinin huyunu, ahlakını, mizacını yüzüne bakarak anlama yeteneğine sahip iken, insanı anlamada, kavramada güçlü, zeki, sezgileri kuvvetli bir siyasetçi olduğunu bilmeyen yok şahsım şehrinde.

Gerek mesleğinde, gerekse il başkanlığı döneminde para biriktirdiğini sanmıyorum. Çünkü o siyaseti rant için, para biriktirmek için değil, davasının kutsiyetine inanmış, liderine inanmış, şehre hizmet etmeyi şiar edinmiş düzgün karakterli birisi olarak insanların yaşam kalitesini artırmak adına yola çıkmış bir dürüst lider.

*

Para biriktirmediyse yüreğinde biriktirdiği insan sevgisi ile bana göre şehrimizin en zengin insanı.

Tabi O’nun aday gösterilmesi, beklentileri de çoğalttı. Herkes bir şeyler bekliyor. Oy verecek veya vermeyecekler da şunu bilecek ki, Fırat Görgel’in elinde sihirli lamba yok!

Bir nöbeti, bir bayrağı devralacak. Tabi ki yola çıkarken heybesine azıklarını, suyunu almıştır. Kuşkusuz plan ve projeleri ile yola çıkacak. Şehri tüm ilçeleri ile bilen, sorunlarına vakıf olan sayın Görgel, bilinsin ki beklentilere, talep ve ihtiyaçlara cevap verecek bir ferasete sahip!

*

Bazılarınız diyor, ki kulağıma geliyor. ‘Bu yazıları sana Fırat Başkan mı yazdırıyor!’ söyleyin, konuşun, içinizde tutmayın. Şunu da bilin ki, Başkanım Görgel de bilir, bana kimse, silah zoru dahil ısmarlama yazı yazdıramaz.

Hani pırlanta reklamında diyor ya, içimden geldi.

MÜBAREK BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol