Fırat Görgel gerçeğini yazmak, tartışmak zaten nafile çaba. O zaten bir marka, O zaten bir ekol, O zaten bir gençlik ve tecrübe abidesi, O zaten siyasetin hafızası, O zaten teşkilatçı adam.

Yaklaşık bir ay önce konuştuğumuzda ‘Olursa büyükşehir belediyesi, yoksa oturur il başkanlığıma devam ederim!’ diyerek kararlılığını ortaya koymuştu.

Bir hedefi vardı. Şehre dair başarı hikâyeleri yazmak niyetindeydi. Kendinden de o kadar emindi ki, yukarıdaki cümleyi söylemişti bendenize.

Şehrin öz evladı, dürüst.

Daha erken, nereden baksan 1,5 ay var seçimlere. Güçlü bir ekip kurarsa, başkalarının etkisi altında kalmaz ise, kendini siyasetin abisi yerine koyanların aklına ihtiyaç duyarsa, il teşkilatını belediyeye taşırsa, yani kendi olmaz ise başarıya dair kuşkulular beslerim.

Yerli ve milli kadro ile inancım odur ki hedefi 12’den vuracaktır!

Ondaki cesarete, ondaki kararlılığa, ondaki sorumluluk duygusuna güveniyorum ve kefilim! 

Merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı nihayet belli oldu, bu isim şehrin tanınmış ismi Zeynep Özbaş Arıkan…

Sürpriz mi oldu, evet!

Kahramanmaraş’ta yapmış olduğu çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Zeynep Özbaş Arıkan, yerel seçimlerde tek kadın aday olarak yarışacak.

Babası rahmetli Maraş 2. Noteri Fikret Özbaş’ın kızı, yine eski MHP Milletvekili Edip Özbaş’ın amcasının kızı olan Zeynep Hanım, illa ki bir patiden aday olmak zorunda mıydı, onu mecbur kılan etkenler neydi, özellikle siyasi geleneği ile uyuşmayan CHP’yi neden tercih etti, neden okey dedi, yakında öğreniriz. Herhalde bir açıklaması olacaktır.

Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı olan Arıkanın seçim sürecinde izleyeceği yol ve projeleri şimdiden merak konusu oldu. Bakalım nasıl bir seçim çalışması, stratejisi sürdürecek, tek bayan aday olma avantajını kazanmaya tahvil edebilecek mi?

Sadece kadınlara mı dokunacak, erkek egemen toplumda kadınlara ne verecek, hangi vaatlerde bulunacak!

*

Mesut Dedeoğlu ismi kimseye yabancı değil. Memleketimizin evladı. Şimdi kariyerini ve özgeçmişini saymaya, yazmaya kalkışsam, okumaktan yorulursunuz.

Dolu dolu bir siyaset yaşamı. Eğitiminden tutun da yayımlanan kitaplarına, spora ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği katkıya kadar başarı hikayeleri ile dolu geçen serüvende Mesut Dedeoğlu ismi yabana atılacak biri değil.

Şimdi İYİ Partinin büyükşehir belediye başkan adayı. Şunu diyenler de olmadı değil, ‘Mesut Dedeoğlu iyi bir kumaş, başarılı bir siyasetçi. Ama MHP’li olmadığı halde MHP’den milletvekili, İYİ Partili olmadığı halde İyi Partiden büyükşehir belediye başkanı adayı gösterildi’

Doğru zamanda, doğru adreste miydi, tartışılır.

Siyaset ve aday zincirin son halkasına geldiğimizde, karşımıza Yeniden Refah Partisinin büyükşehir belediye başkan adayı Muhammet Aydoğar çıkıyor.

Yıpranmamış, temiz ve kaliteli bir kumaş. Otu çek köküne bak derler ya, babası sevgili, ciddi bir oy potansiyeline, makine mühendisi Mustafa Aydoğar kadar A kalite isim.

Muhtemelen Yeniden Refah Partisinin büyükşehir belediye başkan adayı gösterilecek. Bu meselede çalışmalar, kulisler, isim üzerinde yoğunlaşmalar var ama her kumaştan elbise dikilmiyor. Dikecek terzi de bulunmuyor.

Denenmiş, yıpranmak, halkta karşılığı olmayan isimlerle çıkmak yerine, kısa sürede partiyi ayağa kaldıran, üye sayısını artıran, halkın gönlünde taht kuran, il’de siyasi dengeleri ve hesapları değiştirecek aday olarak bilinen Muhammet Aydoğar, siyasete heyecan, renk ve kalite getiren isim olarak gönüllere nakşedilecek.

Kazanma ihtimali, şansı var mı, ben bilmem, seçmen bilir, vatandaş bilir.

Bize lahmacun yemek düşer!

NOT: Aslında bu yazı bir hafta önce yazıldı, bekledim. Kısmet bugüneymiş.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol