Bugün köşemi bu iki güzide insana ayırdım. İkisi de toplum nezdinde karşılığı olan, sevilip sayılan kimseler. İtibarlı, güvenilir, gerek siyasetçi, gerekse sivil toplum kanaat önderi her neyse, kim varsa bu hizmet gönüllülerini bayımıza taç etmemiz gerekiyor.

Bu insanlar, yaşadıkları şehre, kendilerine ümit bağlanan kesimlere, geleneklerine ve milli manevi değerlerine sahip çıktıkları müddetçe, biz de kendilerine yerel medya adına sahip çıkmayı görev addederiz.

Fırat Görgel ile aynı mahalledeniz. Bu değerli siyasetçi, harika avukat kardeşim için birkaç kez yazı yazdığımı hatırlıyorum. Bugün o yazıları bulsam, altına yine imzamı atarım.

Kişiliği kadar başarılı bir teşkilat başkanı oluşu, onu her zaman zirveye aday kılmıştır. Makamından, koltuğundan, etiketinden güç almak yerine, görevine, davasına sadakatini de ekleyerek güç veren çok nadir siyasetçilerden biridir sayın Fırat Görgel.

26 Ağustos günü de kongresi vardı. Delegeleri, yani birlikte yola çıktığı kader ve dava arkadaşları, onu bir kere daha koltuğa layık görerek yeniden başkan seçtiler.

Sayın Fırat Görgel, nezaket timsali, beyefendi bir insan. Hayırlı olsun, kutluyorum kardeşim.

*

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı sayın Ahmet Kuybu’yu çok iyi tanıdığımı söyleyemem. Ancak ne zaman ki bir esnafla konuşsam, bir şoför ile tanışsam, onu tanıyan biri ile tesadüfen de olsa karşılaşsam, O’nun ne kadar yardımsever, tanınan bir kimse olduğunu bizzat kendi ağızlarından duymak beni şehrim adına mutlu etmiştir her zaman.

Zaten gazetemiz sahibi sayın Mehmet Fiskeci’nin de yaktın dostu olan sayın Ahmet Kuybu, yani esnafın babası, başı derde gireni, sıkışanı nerede olsa bulan, aradıklarında ulaşılan başarılı, saygılı bir sivil toplum kuruluşun başındaki insan, edindiğim izlenim kadarıyla yazıyorum, kapısını sürekli vatandaşa, üyelere ve basına açık tutuyor.

Halkı ile, üyeleri ile iç-içe olmaktan, onların sorunlarına koşmaktan, yardım elini uzatmaktan büyük keyif alan, çok sevilen sayın Kuybu için ne yazayım diye düşünürken, baktım yarım sayfalık yazı olmuş.

Başkalarından ve babamdan dinledikçe daha çok sevdim, daha çok saydım, daha çok itibar ettim.

*

Yazıyı bitirecek olursam, kendi alanında, bu şehirde marka olmuş,  değer edinmiş herkese sahip çıkmamız gerekiyor.

Sayın Görgel ile sayın Kuybu da bunların başında geliyor.

Başarı dileklerimle…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol