Kaldı 2 hafta. Diyorum ya, çoğu gitti azı kaldı.  

Dikkat ettim, ki siz de farkındasınız, AK Parti Belediye Başkan adaylarının projeleri daha elle tutulur, gözle görülür, ayağı yere basan cinsten.

Biri değil, hepsi de öyle.

Kişisel, bireysel hırsların tatmininden, keyfiyetten çok, tamamen toplum yararına, insanların yaşam kalitesini artırabilecek projeler, kamuoyunda özellikle seçmen tarafında rağbet görüyor, karşılık buluyor.

Bu şehrin kaybedecek bir günü bile yok!

Tahammülü de yok.

Zira kaybedilecek her gün, insan yaşamından bir ömür çalmakla, şehre zarar hanesini şişirmekle eş değer iken, belediye başkan adayları bu gerçeğin farkındalar ve profesyonel ekiplerce hazırlanmış ve de insanların yaşam kalitesini artırabilecek projelerle vatandaşın karşısına çıkıyorlar.

*

Geçen hafta, (Esnaf ve vatandaş buluşmalarında YRP seçim araçlarının yüksek sesle, ziyaretler sırasında ekibi rahatsız ve taciz etmesi, sinirleri germesi, tatsızlıklara meyleden davranışlar olmasa) örneğin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Fırat Görgel, takiben Şairler Tepesinde Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanifi Toptaş, kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün, Dulkadiroğlu’nda seçimi alma ihtimali en fazla olan, kıymetli dostumuz, belediye meclis üyesi, toplumsal hafıza Mehmet Beşen’in de dediği gibi, Necati Okay Başkan ustalık  dönemine girdi. Sorunların üstesinden gelecek, ilçeyi yine eski yaşanabilir hale getirecek, insanların umudu olmaya devam edecek.

Başkan Necati Okay (geçen gün, heyecan Bahçesinde anlattığı projeler her ne kadar bilinen, yarım kalan projeler olsa da üzerine fazlasını koymuş, insanların yaşam kalitesini iyileştirici tonlardaki-kalitedeki projeleri de takdir toplamıştı) ayağı yere basan projeleri ile ustalığını konuşturacak bu dönemde.

*

Türkoğlu’nda sevgili Av. Feyzettin Okumuş’un projeleri göz kırpıyor.

Okumuş; “Üretken, adil, erişilebilir, vizyoner, şefkatli, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, çağdaş, güçlü, kapsayıcı, dinamik, vatansever bir belediye olarak hep birlikte, devlet millet el ele gönül gönüle Türkiye yüzyılını oluşturacağız.” diyor ve hazır olduğunu, kararlı olduğuna vurgu yapıyor.

Her ne kadar şunun şurasında iki haftadan biraz fazla bir zaman kalsa da, artık insanlar projeleri dinlemek ve sormak yerine, adam yerine konulmayı, aranmayı, hal hatır sorulmayı öne çektiler.

Bu adaylara güvenmenin teminatı, sigortası.

*

Ne diyordu Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş, kulak verelim;  “İlk önceliğimiz depremin etkilerini ortadan kaldırmak olacak. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Yerinde Dönüşüm Ofisleri kuracak, Kentsel Dönüşüm Master Planı ve Yeni İmar planlarımızla ilçemizi yatay mimari ilkelerine uygun daha dirençli ve güvenli hale getireceğiz.

Onikişubatımıza Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya Showroom Merkezi kuracağız. Onikişubatımızı ulaşımdan altyapıya, sanayiden tarıma, kültür sanattan turizme, bilimden teknolojiye her alanda daha ileriye taşıyacağız. Onikişubatlılarla başaracağız.”

Sizi bilmem de ben alkışladım.

*

Kuşkusuz adaylar vatandaşın karşısına eli cebinde, ağzında sigara ile çıkacak değiller. Zaten bu şekilde gelenleri de ne ciddiye alıyorlar, ne dinliyorlar.

Hakkını teslim etmek gerek,  hem AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, hem MHP Onikişubat İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı, sistemli, ulaşılabilir, gönüller inşa edilecek projeler yanında, insan odaklı siyasetleri ile göz dolduruyorlar.

*

Seçim üzeri çok balon atılır ortaya, çok dedikodu, çok iddia, çok çirkin iftiralar savrulur.

Zaten bizim şehrin insanlarının ruhunda, geninde var, bir adım ileri gidene çelme takmak, hakkında dosyaları Ankara’ya uçurmak, dinlemeden, araştırmadan, sorup sorgulamadan darağacına çekmek.

Bu huyumuzdan vazgeçmediğimiz sürece, bu şehir bir adım ileri gidemezken, hiç olmazsa seçileceklere destek verelim, şehrin bir an önce ayağa kalkması için el birliği, gönül birliği içinde olalım.

*

Yerel siyasetin hafızası, güçlü karakter sayın Fırat Görgel şu anda koordinasyon merkezinin ana kumanda masasında. Çalışma ve mesai arkadaşı olabilecek ilçe belediye başkanları ile uyum içinde, verimli, insanların yaşamını kolaylaştıracak projelerle çıktıkları yolda zafer şarkıları söylemeye devam edecekler.

Aday adaylıkları, adaylar gelir geçer, yeter ki kazanan şehir olsun, bizim derdimiz, davamız bu!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol