Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak İl Başkanı Fırat Görgel açıklandı. Toplumdaki etki ve tepkisine değinmeyeceğim. Daha erken. Malum, erken öten horozun kafasını uçururlar bu şehirde.

Herkesin düşüncesine, kişisele tercihine, tuttuğu takıma ve oy verdiği partiye saygı duyarım. Demokratik bir ülkede, demokrasinin kuralları elbette işleyecek.

Benim değinmek istediğim bir başka mesele ki, benim için çok önemli, 5 senedir bu şehri yöneten sayın Hayrettin Güngör’ün, “5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm emeğim ve gayretimle hizmet etmekten onur duyduğum şehrimizde inşallah 31 Mart günü de en yüksek oy oranıyla bayrağı Fırat Görgel’e devredeceğiz. Şehrimiz için hayırlı olsun” açıklaması.

*

Yeniden aday gösterilmediği için çok da üzüldüğünü, yataklara düşeceğini sanmıyorum. Nihayetinde kaliteli bir bürokrat, gider yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir üst göreve atanır, rahat eder, 5 yılın yorgunluğunu giderir.

Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan dışında, ki kendisi ev sahibi, siyasetin patronu, aday tanıtım programına hangi siyasilerin katıldığı çok umurumda değil.

Toplumda karşılığı olmayan milletvekillerinin de katıldığı programda gerçi ismi belliydi, birkaç gün önceden sosyal medyaya düşmüştü aday olacağı, sevindiğimi söyleyebilirim.

Çünkü yakından tanıyorum.

*

Benim değinmek istediğim bir başka mesele, 5 senedir bu şehre hizmet eden, şehrin ihya ve inşası için özveriyle çalışan dürüst adam Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yaptığı açıklama.

 “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Kahramanmaraş'ımızın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İl Başkanımız Fırat Görgel olmuştur. Siyasi hayatı boyunca partimizin her kademesinde büyük bir gayretle görev yapmış, birlikte uyum içerisinde çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum Fırat Görgel kardeşimi tebrik eder, başarılar dilerim.

5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm emeğim ve gayretimle hizmet etmekten onur duyduğum şehrimizde inşallah 31 Mart günü de en yüksek oy oranıyla bayrağı Fırat Görgel’e devredeceğiz. Şehrimiz için hayırlı olsun”

Hasetsiz, kinsiz ve samimi açıklama diye buna derim. Özeti; Hayrettin Bey’e yakışan bir açıklama, temenni…

*

‘Kral öldü, yaşasın yeni kral’ demiyorum, diyemiyorum, neticede hepsinin de niyeti bu şehre hizmetti. Ama gerçek olan da şu, bir devir kapanacak, yeni bir devir açılacak yerel yönetimde.

Kıymetli kardeşim sayın Fırat Görgel’e başarılar diliyorum. Allah utandırmasın! Bize düşen ona dua etmek!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol