Hayatta her siyasi partinin, her bireyin, her kurumun, hülasa herkesin bir kırmızı çizgisi var. Bu kırmızı çizgilerden taviz verenler, zikzak çizenler, inişli yokuşlu güzergah seçenler, hiçbir zaman başarılı olamadılar, olamayacaklar.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Fırat Görgel de bu şehrin kırmızı çizgisi. Taklit edilemez, değiştirilemez, vazgeçilemez.

Şubesi de yok, tek adres!

Türkülerin söylediği üzere, taşa tohum ekilmeyeceğini en iyi bilen Fırat Görgel gerçeğini uzun uzadıya yazmak, tartışmak zaten nafile çaba. O zaten bir marka, O zaten bir ekol, O zaten bir gençlik ve tecrübe abidesi, O zaten siyasetin hafızası,

O zaten teşkilatçı adam.

Bir hedefi vardı. Şehre dair başarı hikâyeleri yazmak niyetindeydi. Şehrin kaybedecek bir günü bile yoktu, şehrin bir an önce beklenen hizmeti alması gerekiyordu. İhya ve inşa edilecekti. ‘Kararlıyız ve hazırız!’ sloganı ile çıktığı yolda, kendinden de o kadar emindi ki, halkın, seçmenin teveccühü de bunun en8 bariz göstergesiydi.

Şehrin öz evladı, dürüst.

*

Daha erken diyecek zaman kalmadı, daraldı vakit, nereden baksan iki haftadan birkaç gün fazla var seçimlere. Güçlü bir ekip kurarsa, başkalarının etkisi altında kalmaz ise, kendini siyasetin abisi yerine koyanların aklına ihtiyaç duyarsa, şehri birlikte yönetmeye yeltenirse, ortak akıl ile hareket ederse, başaramayacağı şey yok.

Yerli ve milli kadro ile inancım odur ki hedefi 12’den vuracaktır!

Ondaki cesarete, ondaki kararlılığa, ondaki sorumluluk duygusuna güveniyorum ve kefilim! 

O projelere meydi öyle. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde, proje tanıtım programındaki enerjisi, heyecanı, kararlılığı akıllardan çıkacak gibi değildi.

Yüreği kıpır kıpırdı.

Gözlerinin içi gülüyordu. Salonu dolduran binlerce partili-partisiz, profesyonel bir ekipçe hazırlanmış projeleri seyreder, izlerken, ‘İşte bu! Helal olsun!’ demiş, emeği geçenleri kutlamışlardı.

Biz de öyle dedik ve bu projelerde emeği geçenleri (isimlerini biliyorum, ama yazmıyorum) yürekten kutladık.

*

Dikkat edin, esnaf ve vatandaş ziyaretleri kadar sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde, vatandaş artık inandığı, güvendiği sayın Görgel’in projelerini konuşmaz oldu.

Biliyorlar ki Fırat Görgel başkanlık koltuğuna oturacak, ki asıl sorumluluğu, yoğun mesaisi, asıl işi o zaman başlayacak, çünkü ateşten gömlek giymiş haliyle, fakat güven sorun olmadığı için, başarılı bir ekiple yola çıkıldığında, zafer şarkılarını söylemek Görgel ve arkadaşlarına nasip olacak!

Çoğu gitti azı kaldı demem ondan!

Su kadar berrak, o kadar net!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol