31 Mart mahalli seçimleri geride kaldı ama iddiaları, dedikoduları, sosyal medya paylaşımları yanında, vatandaşın unutamadığı ve kendi ölçeğinde gerçek diye bildiği hadiseler, isimler unutulmadı.

Seçim bitti, tartışması bitmedi, kavgası bitmedi. Pek de biteceğe benzemiyor. Biz ise, yangına körükle gitmek niyetinde olmasak da, olanı biteni, yazılanı ve söyleneni vatandaş ile paylaşmak zorundayız. Gerçekler bilinmeli, ortaya dökülmeli çarşaf çarşaf.

*

Yeniden Refah Partisi uzun süre büyükşehir belediye başkan adayı aradı. Bir kere baştan yazayım, her ne kadar ben bile çok istemiş olsam da, sevgili Muhammed Aydoğar istemiyordu. Şöyle karizmatik, şöyle halkta karşılığı olan, şöyle milliyetçi ve muhafazakâr kökenli, şöyle şehri karış karış bilen, bu şehrin adeta siyasi ve coğrafi hafızası olan birisini aradı durdu günlerdir.

Seçimi kazanabilecek yetenekte, çevresi olan, bireysel anlamda sevilen sayılan birisi…

Çok düşündü, çok aradı, çok istişarede bulundu, olmadı bir türlü bulamadı.

Sadece Muhammed Aydoğar’ın değil, sayısız vatandaş büyükşehir kurucu belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un seçimi kazanacak aday olduğu kanaatine vardı herkes gibi.

*

Evet… Yeniden Refah Partisinin üst  düzey temsilcileri aradı. Yoksa Genel Başkan Fatih Erbakan ile yüz yüze görüşme olmadı. Ama teklifler ısrarlı olsa da Fatih Mehmet Erkoç yok dedi. Hayır dedi, olmaz dedi.

AK Parti tabanından gelmiş isimdi. Delikanlı adammış. Kabul etmedi. Karakterli bir siyasetçi duruşu sergiledi, yuvayı, ocağı, mahalleyi terk edip karşı mahalleye dükkân açmadı.

Açsaydı ne olurdu? ‘Tamam, kabul ediyorum!’ dese ne olurdu?

Ne olacağını siz de biliyordunuz, Fatih Mehmet Erkoç Yeniden Refah Partisinin büyükşehir belediye başkanı seçilirdi. O hızla, o gazla, o aşk ve şevkle Onikişubat ilçesi bile Yeniden Refaha geçerdi.

*

Partinin mutfağından gelen adamdı. Çilesini çekti, zahmetine ortak oldu. Fakat kamuoyunda Yeniden Refah ile ismi dillenmeye başlayınca, akıllı adam, AK Partinin gezilerine, ziyaretlerine katıldı, ‘Ben yuvamı, evimi terk etmem. Benim yerim burası, bir yere gitmiyorum!’ mesajı verdi seçmene.

Kabul etseydi, 5 AK Partili vekile rağmen, siyasetin abisi denilen sayın Vahit Kirişçi’ye rağmen YENİDEN REFAH PARTİSİ’nin belediye başkanı olarak koltuğa oturmuş olacaktı.

Makamı, şöhreti, şatafatı, imkânı ve bir 5 yıllık daha iktidarı elinin tersi ile kenara itti.

Mesai arkadaşı, partisinin onur abidesi Fırat Görgel’in yanında oldu, ona destek verdi, siyasi çalışmalarına katkı sundu. Dik durdu, onurlu davrandı. Tek kelimeyle helal olsun!

*

Olmayınca, kabul edilmeyince, Muhammet Aydoğar, biraz da biz basın mensuplarının, çokça da partililerin ısrarı üzerine, seçimi kazanabilecek aday olarak görüldüğünden, büyükşehir belediye başkan adaylığını kabul etmek zorunda kaldı.

Allah var olur muydu, olurdu. Potansiyel insan mıydı, tabi ki. Ama kader işte, olmayınca olmuyordu. Çünkü herkesin bir kader çizgisi var, dışına çıkamıyorsun!

Fakat sevgili Aydoğar’ın önünde uzun seneler var, daha genç adam. İddialı, istikrarlı ve azimli bir tavrı, tutumu var. İnancına diyecek yok. 2028 için mükemmel bir altyapı oluşturdu, yatırım yaptı. İnşallah vakti saati geldiğinde sabrının, azminin meyvesini yemek nasip olur!

Her şeyin hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol