banner1483

Geçen haftanın ilk gününde, canlı yayına bu kez farklı bir ismi aldık. Farklılığı şundandı. Siyasetçi değildi, herkes onu hatırı sayılır, gözü gönlü ve sofrası herkese açık, yürekli bir Boyalı mahallesi vatandaşı olarak bilir.

O’nun adı Fahri Yaşar…

Yüreğinin, gönlünün, sofrasının açık olduğunu söylerlerdi de, görünce, şahit olunca daha da yakından tanıma, sevme imkanı bulduk. Sonra Boyalı halkının kendisine olan sevgisi, saygısı sınır tanımıyordu.

O kadar da mütevazı.

*

Şehir efsanesi ve kısa bir araştırmamıza göre, yıllar önce, Çin’de dokunan kumaşlar, İpek Yolu üzerinde bulunan şimdiki Boyalı mahallesine getirilir, burada bulunan atölye veya boyahanelerde farklı renklerdeki organik ve gerçek boyalarla boyanır, sonra da Avrupa’ya gönderilirdi.

Bugün dahi bu mahallede, bazı noktalarda boyahanelere rastlamak mümkün. İsmi de buradan geliyor zaten.

*

Geçen hafta başında, KENT KULİSİ canlı yayın konuğumuz Fahri Yaşar idi. eski pehlivan, yine eski güreş ağası ve bölgenin akil iş insanı. Tarım, hayvancılık ve enerji sektörü yanında, lunapark işletmeciliği de yapıyor.

Bertiz’i, Boyalı’yı anlatırken gözlerinin içi gülüyordu. Bir aşkla bağlıydı yöresine, insanlarına.

Yöresinin insanlarını tanıyor, ihtiyaçlarını biliyor. Bunların temini ve çözümü noktasında elinden gelen gayreti sergiliyor, kim ise muhatabı görüşüyor, yöresinin refahı, kalkınması için elini taşın altına koyuyor.

Bunları söylerken de sanki sıradan, basit ve küçük bir iş yapıyormuş gibi abartmıyor, üstelik de mahcup ve utangaç tavrıyla tevazuyu eksik etmiyor dilinden!

Siyaseti sevmiyor. Şovu sevmiyor, yaptıklarını ifşa etmeyi zül sayıyor, hayırseverliğini reklama çevirmeyi ar sayıyor, kırmızı çizgilerinden, kurallarından, inancından taviz vermeden mütevazı bir yaşam sürdürüyor.

Allah yolunu açık etsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol