Bir kere gerçek olan şu ki, kim ne derse desin, kim ne der ve yazarsa yazsın, şehre değer katacak bir proje idi EXPO. Aslında açılışı ilkbahardı, ancak yüzyılın depremi, tüm hayalleri, hesapları ve projeleri alt üst etti ve sonbahara kaldı derken, Şairler Tepesindeki basın toplantısında, Tarım ve Orman eski Bakanı sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin şok haberi, doğrusu üzmedi desem yalan olur.

Eleştirilebilirler.

Lakin bu proje bir dünya projesiydi ve şehre gerekliydi. Ekonomik ve sosyal anlamda şehre canlılık sağlayacak, hep şikâyet ettiğimiz tanıtım noktasında, bu meselenin çözümüne katkı sunacaktı.

Zaten en büyük ve belirgin özelliğimiz, şikâyeti sevmek. Yapılana karşı çıkmak, yürüyen atın başına vurmak, bindiğimiz dalı kesmek, iz ve eser meraklısı yerel yöneticilerin ayağına pranga vurmak, parmak sallayarak ‘yargı’yı işaret etmek.

*

Evet, bu şehirde, şu yıl olmuş, konaklama ve ulaşım hala ciddi sorun. Adeta kanayan yara. Başkan Mahçiçek’in de otel yaptıracak, havaalanını ıslah edecek hali yok. Bu, iş dünyasının, özel sektörün işi.

Artı, alanın birçok kısmı konteyner ile dolu. Açılış için ciddi sorun teşkil edebileceğine dair yorumlar yapıldı.

Bu şehrin canı çok yandı, özellikle depremden sonra daha da yanacağa benziyor.

Acılar taze, marka ve firmalar kadar sanayi ve küçük esnaf sıkıntı içinde. Biz tam da hayallerimiz gerçek oldu diye beklerken, sevinirken, Bakan Kirişçi’nin şok haberi, salonda sarsıntıya sebep oldu.

*

Oysa çok emek verilmişti.

Çok zaman harcanmış, model ve modern Onikişubat İlçemizin Başkanı sayın Mahçiçek, bütün enerjisini, mesaisini bu alana yönlendirmişti.

Gitmediği ülke kalmamış, misafirleri davet etmiş, çok daha zengin bir alan oluşturulması yönünde uykuları feda etmişti.

Peki, EXPO iptal edildi diyelim. Kim kazançlı çıktı bu işten, kaybeden kim oldu?

Bakıyorum, neredeyse davul-zurna çaldıracaklar var, hazır!

Belediyenin harcamaları, tüm hesapları Sayıştay Denetçileri tarafından denetlenirken, attığı cesur adımlar, ortaya koyduğu büyük projeler sebebiyle başkanı linçe kalkışmak kime ne yarar sağlayacak!

*

Başkan Hanefi Mahçiçek, özkaynak yaratmayı bilen, toplumun tüm kesimleri ile barışık yaşamayı başarabilen nadir yerel yöneticilerden biri iken, kuşkusuz EXPO’nun iptali veya diğer adıyla önümüzdeki yıla sarkması, her ne kadar kafalardaki soru işaretlerini gidermese de, dilerim tez zamanda mesele hem hukuki, hem uluslararası platformda çözülür, şehrimiz beklenen büyük proje ile tanışır.

*

Son notum, iptal ile ilgili olarak herkes, bu işte Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün parmağı olduğunu ileri sürüyor, iddia ediyor.

Başkan Güngör, öyle küçük hesapların, küçük ve basit düşüncelerin içinde yer almadı şimdiye kadar. Ha, siyasetçi olabildi mi derseniz, buna ‘hayır’ diyenlerin başında gelenlerden biri de benim. Ama dürüst, ama iyi niyetli, ama kurumun delikli kuruşuna halel getirmeyen birisi. Siyaseti de yeni yeni öğrenmeye başladı zaten!

Bildiğim, tanıdığım Hayrettin Güngör öyle kindar, yapılanı baltalamayı seven, yürüyen atın başına vuran, hizmete mani düşünce içinde olan biri değil.

Adresi arıyorsanız, başka kapıya gidin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol