banner1483

Yakın zamanda yine yazdım, (geçen hafta idi) Başkan sayın Hanefi Mahçiçek’in ilçesine, şehrimize kazandırdığı bu dev proje, sadece yerli turistlerin değil, bir dünya projesi olması sebebiyle yabancıların da ilgisini çekmiş olmalı ki, 60’a yakın ülke stand açacak.

Ne zaman? Allah nasip ederse 2023’te… Yani seçimden önce hizmete, devreye girmiş olacak bu kültür, ticaret ve yaşam merkezi. 

O sebeple, Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde EXPO 2023 Uluslararası Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan Kök’ün katılımıyla çalıştay düzenlendi.

*

Şu birkaç ay içerisinde, havalarında güzel olduğu günlerde, proje adamı, model ve modern ilçesi için elini değil, yüreğini ortaya koyan, tamamlanması için büyük heyecan duyan, gönüllere dokunan gönül adamı sayın Hanefi Mahçiçek, mümkün olduğunca EXPO’yu anlatıyor.

Muhtarlara, öğrencilere, belediye meclis üyelerine, basın mensuplarına, sivil toplum kuruluş temsilcilerine…

Ve eseriyle gurur duyarak, gülümseyerek anlatırken, EXPO 2023 bütün detaylarıyla çalıştayda masaya yatırıldı.

‘Doğa-Dostu Kent ve Duyarlılık’ temasıyla 2023 yılında Hanefi Mahçiçek Başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde kadim kentimizde düzenlenecek olan Uluslararası EXPO Fuarı’na hazırlıklar tüm hızıyla devam ettiğini görüyoruz, sık sık da haberlerini giriyoruz gazetelere, internet sitelerine.

Bir taraftan yoğun çalışma temposuyla proje alanında hedeflenen çalışmalar bir bir tamamlanırken, diğer taraftan da çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde yeni stratejiler belirleniyor. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) arasında imzalanan ‘Expo 2023 Uluslararası Botanik Sergisi İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından EXPO 2023’ün Uluslararası Temsilcisi olarak atanan Büyükelçi Erdoğan Kök’ün katılımıyla çalıştay verimli geçti.

*

Son günlerde, bütün mesaisini bu büyük ticaret, kültür, eğlence ve sosyal yaşam merkezine adayan ve bunları yaparken de büyük heyecan duyan, mutluluğu gözlerinden okunan Başkan sayın Mahçiçek ve ekibi, bir an önce bitmesi, devreye girmesi ve insanların yaşam kalitesine sağlayacağı artı sebebiyle tamamlanması için gece gündüz uğraş veriliyor.

Çalıştay’da başkan sayın Mahçiçek yoktu ama, EXPO 2023 Uluslararası Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan Kök ile Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı sayın Ali Ünsal’ın da katıldığı çalıştay, KSÜ Rektör Yardımcısı İbrahim Taner Okumuş başkanlığında EXPO Proje Alanı’nda gerçekleşirken, Çalıştaya, KSÜ bünyesinde faaliyet gösteren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Peyzaj Mühendisliği Bölümü, Ziraat Fakültesi, Tarih Bölümü, Edebiyat Bölümü, Çevre Mühendisliği Bölümü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nden çok sayıda akademisyenin yer aldığı komisyon üyeleri katılmıştı.

İlçesi için, insanların yaşam kalitesinin artması için özveriyle çalışan sayın Mahçiçek, zaman ayırıp esnafla buluşmalı, vatandaşı dinlemeli, basın ziyaretlerini de ihmal etmeden, kentin geleceğini ihya anlamında, insan biriktirerek, başarı hikayeleri yazmaya devam ederek geleceğe umutla, merakla bakabilen sempatizanlarının gönlünde taht kurmayı sürdürmelidir.

Mahallesi olan Mağralı sakinleri onu bekliyor.

Ilıca sakinleri, ilçesine bağlı mahalle muhtarları, vatandaşlar kendisini bekliyor.

Basın mensupları o çok sevdikleri başkanları ile bürolarında çay içmeyi arzu ediyor.

1999 yılı Mart ayında Kahramanmaraş Belediye Başkanı olduğunda, bu şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapan merhum Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun vasiyetini yerine getirip Andırın’dan cazibe ile gelen KARASU’yu şehrimize kazandıran ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da haklı olarak övgülerine mazhar olan Başkan sayın Mahçiçek’i vatandaş bağrına basmak, ona bir bardak çay ikram etmek, sohbetini dinlemek, varsa dertlerini iletmek için sabırsızlanırken, biz Mahçiçek’in ilk fırsatta bunları yapacağına inanıyoruz.

Çünkü halk başkanını seviyor, gülümseyen yüzünü insanlardan esirgemeyen, insan biriktiren, yaşamında hep başarı hikâyeleri dolu olan Mahçiçek’i yüreğine nakış nakış işlemek istiyor.

Haydi Başkanım, bekleniyorsunuz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol