Kaç gündür yazayım diyorum, önce psikolojik olarak hazır olacaksın ki oturup iki kelime döşenesin. Aslına bakılırsa babam da kızıyor, sık yazmadığım için. Ancak dedim ya yazmak için şartların, ortamın oluşması, en önemlisi de insanın moralinin, keyfinin yerinde olması lazım.

Çünkü korona denen namussuz virüs kimsede rahat, huzur bırakmadı. Çalışan biri olsak da hafta sonları bizi eve mecbur ve mahkûm etmiyor mu, hadi gel de hafta sonundan zevk al. Şöyle çıkıp bir gezmek, parklara, kırlara, çocuğumuzu oyun alanlarına götürmek varken…

Ama yapacak bir şey yok.

Bir karar alındıysa, hepimizin o karara uyması, saygı duyması gerekiyor. Sağlığımız için, geleceğimiz için alınan kararlar, kuşkusuz bizler için. O bakımdan hafta sonu da olsa, belirli saatlerde de olsa ‘evde kal Türkiye, evde kal Kahramanmaraşlı…’

*

Okullar kadar alış-veriş merkezleri de kapalı. Cumartesi -pazar günü tatil olmasına, bir haftanın yorgunluğunu, stresini atmak varken, oturup evde ancak film seyredebiliyorum. Zaten cep telefonu elimizden düşmüyor.

Sosyal medya en yakın mesai arkadaşımız olup çıktı.

Hafta sonunda gazeteler de yok.

Bayiler, marketler, bakkallar kapalı. Bulmaca çözmeyi hiç düşünmedim. Ama babam maşallah bulmaca hastası. Ona hayatın kendisi zaten bulmaca desem, bana kızacak. Memleketin çözülecek o kadar meselesi varken, bulmaca çözmeye nasıl fırsat buluyor, anlamış değilim. Diyecek ki, “Memleketin meselesini çözmek için talip olanlar, heveslenenler, seçim sonrası seçilenler düşünsün. Biz hatırlatırız, uyarırız. Onlar da bu hatırlatmaya, uyarıya ne kadar uyarlar, sıcak bakarlar, sadık kalırlar, o da onların meselesi… Çünkü seçilenlerin aklı bizden büyük, bizden fazla. Onların bizim aklımıza, uyarılarımıza, tavsiyelerine ihtiyaçları yok!!”

Haksızsın diyemiyorum.

*

Berekete versin havalar güzel gidiyor. Ya bir de yağmur olsa, kapalı ve can sıkıcı iklimde vakit de geçmez.

Oğlumu alıp şöyle gezdirmek varken, dışarıya çıkamamak kaderimiz olsa da inşallah atlatırız bu günleri de, özgürlüğümüze kavuşuruz!

Yeter ki şu illetten kurtulalım. Her şeye razıyız!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol