banner1483

Şu Göebbels efendi beni deli edecek! Durduk yerde beni günaha sokuyor! Bizi bize bırakmıyor, öyle ki neredeyse senelerdir bitirilemeyen Arsan Kavşağı’na bile burnunu sokacak!

Deli midir, nedir?

Cahil adam, ne desem, ne yazsam kâr etmeyecek! Toplumsalı yoksulluğa sürükleyip çaresiz bırakmak da cehalete giden yola mayın döşemek gibi bir şey ise eğer, durum çok fena!

“Önemli olan aydınlar değil, kitlelerdir. Çünkü onları kandırmak çok kolay!” Aynen böyle demiş!

Bakın daha ne yumurtlamış; “Halkı her zaman ateşleyin, asla soğumasına ve düşünmesine izin vermeyin!”

İnandım iman getirdim,  bu adam resmen deli. Beni kandıracaklar ha, vay canına!

*

En ilginci, belki de en tehlikeli cümlesi; “Her zaman etrafınızda bir yalaka ordusu bulundurun!” bunun için de medyayı, yani biz gazetecileri öne sürmüş, hedef tahtasına koymuş! Sen, ben, öteki, siyasilere, bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına yalakalık yapacakmışım!

Ve, “Basın iktidarların kullandığı dev bir klavyedir!”

Zıvanadan çıkmış bu adam!

*

Hani duymuyor değilim, her sektörde yalaka takımından birileri mutlaka çıkar! Gerek sözlü, gerek yazılı yalakalık işe yarar mı, akıl ve ruh sağlığına iyi gelir mi, bilemem.

Bilsem zaten yazarım!

En iyisi bir doktora görünmek!

Bizim meslek vallahi zor! Yalakalık yapanlar rahat eder, para sahibi olur, belki mal mülk sahibi de olur ama acaba toplumda ne derecede ve ne kadar karşılık bulurlar, ona aklım yetmez işte!

Siyasetçilerin yanı başında, bürokratların hemen dizinin dibinde, işadamlarının bitişiğinde bir yalaka takımının, taburunun değil, resmen ordusunun olabileceği aklıma gelse de, bazen bu soruyu kendi kendime sorsam da, cevabını bir türlü bulamadım!  

“Acaba yalakalık bir meslek mi?”

*

 Güçlü bir siyasi iradeye üye olmanın yalakalıkla alakası var mı?

Zengin birine yalakalık yapmak, onun davulunu çalmak, gönüllü ispiyoncusu olmak yalakaya ne kazandırır, vallahi onu da bilmiyorum. Bilsem söylemez miyim? Söylüyorum da inanmıyorsunuz, yahu ben ticaret lisesini düdük zoruyla bitiren adamım. Yani zar zor…

Yalaka adama, yalan yazana, bir çıkar için, beklenti için, iki kuruş için birilerine, bir siyasetçiye, bir işadamına, bir sivil toplum kuruluş kanaat önderine, bir bürokrata yalakalık yapmanın kişiye getirisi ne olabilir ki?

Han hamam, mal mülk sahibi olan var mı yalakalık yaptığı için?

Benim yok! Çevrenizde böyle biri var mı? İktidara, muhalefet partilerine yalakalıkta bulunmak sana, bana, ötekine ne kazandıracak!

Öfff!

Kafam karıştı. Allah yalaka insanı ıslah etsin, günahlarını bağışlasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol