banner1483

Biz bu soruyu geçen haftaki KENT KULİSİ canlı yayınımızda da sorduk. Hatta öyle ki,  meslektaşım sayın Neşe Yıldızhan, başkanlığını yaptığı (neredeyse 16 senedir) kooperatifin aile şirketi gibi yönetildiğini iddia etti, bu iddiasını güçlendirecek bilgileri de yayında ifade etti zaten.

Bakıyorsun, çoğu 15-20 senelik koltuktalar. İşgal kuvveti gibi. Oturmuşlar, gitmek bilmiyorlar, sanki babalarının tapulu malı.

Dernekler, kooperatiflerin, (şehrimizde neredeyse 4’e yakın esnaf kefalet kredi ve yapı kooperatifi var) şeffaf ve hesap verilebilir pozisyonda olmaları gerekiyor.

Son listeyi istemeye gittiğimizde, söyledikleri ham tatminsizdi, hem tutarsızdı, hem de gerçekçi olmadığı bir yana, adil de değildi, hakkaniyet de taşımıyor, haksız rekabete davetiye çıkartıyordu.

Dernekler Masası bu kooperatifleri ne kadar denetliyor, ya da kooperatiflerin yönetim kurulu başkanları-yardımcıları bu meselede ne kadar ehil, o da tartışılır tabi. 

*

Bakın burada herhangi bir isim yok, bu paragraf genel. Dernekler, vakıflar, (fakirlere veriyoruz, dağıtıyoruz diye zenginlerden8 toplanan ayni ve nakdi yardımları hortumlayıp, kendilerini, yakınlarını ihya edenler dahil) kooperatifler, sendikalar, kimsenin babasının malı değil ve kimse de oraları çiftlik gibi kullanamaz.

Yönetimlerine aldıkları isimler, en yakın çalışma arkadaşları, damatları, çocukları olunca, insanın aklına geliyor işte, şirket değil, cillok şirketi sanki.

Hiçbir kurum, hiçbir dernek, hiç bir vakıf, hiçbir kooperatif, kimseye, kimselere babasından, babalarından mirasa kalmadı. 

*

Kurumlar şeffaf olmalı, hesap verebilir olmalı, adaletle hareket etmeli, kul hakkına riayet etmeli, oturdukları, işgal ettikleri koltukların bir gün altlarından kayıp gideceğini, öbür dünyayı da düşünerek günü geldiklerinde, ya da sağlıkları elvermediğinde çekip gitmesini bilmelidirler.

Oturduğunuz binanın, oturduğunuz koltukların kimlerin eseri olduğunu, kimlerin o kooperatifte iz ve eser bıraktığını unutmayın! Başkalarının mirasını mirasyedi kullanmaya da üyeler izin vermeyecektir.

*

Şunun şurasında seçime bir hafta kaldı. Bakalım büyük kıyamet mi kopacak, küçük mü?

Sonra… Herhangi bir yere aday olmak, herkesin demokratik hakkı. Kimse bu hakkı kimsenin elinden alamaz, gasp da edemez. Bunun için çemkirmenin de alemi yok!

Tabi burada söz sahibi olacak olan üyeler, yani asıl patron dediğimiz kooperatif üyeleri.

Kendilerinin (Başkan ve yönetimlerinin) ne kadar temsil edildiğine, hakkaniyete, adalete bakarak karar verecek ve gidip oyunu kullanacak.

Hangi kooperatif olursa olsun, bizler temsilde adaletten yanayız.

Layık olan, vitrin ve vizyon sahibi olanlar kazansın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol