Ancak yerli-yabancı filmlerde olur, rol gereği desem, burun kıvıracaksınız. Vallahi giyermiş.

Yemin etsem başım ağrımaz, haberi ulusal gazetelerde okuyunca, hayret ettim, ‘Vay canına, neler oluyor ülkemde? İnsanlar kudurmuşlar, vah, vah!’ dedim.

Okuyunca siz de şaşırdınız değil mi?

İhtimal vermediniz belki de. İnanmadınız muhtemelen. Ama burası Türkiye dostum, her türlü ihtimalleri bekleyeceksin.

Avukatı mavukatı bırak, erkeklerin etek giydiğini gördüm, okudum, şahit oldum da, sütyen takıp çarşaf giydiklerini ilk kez okudum. Bazı filmlerde, özellikle dolandırıcılar, hırsızlar, kapkaççılar, erkekse kadın, kadınsa erkek kılığına girip icraatlarını sürdürse de, bir avukatın sütyen takıp çarşaf giymesi olacak, duyulacak şey değil.

Gudurmuş millet!

*

Bizim geleneklerimize, örfümüze, yaşam biçimimize aykırı olsa da, hayatta neler oluyor diyesi geliyor insanın. İşte o haber:

“Denizli’de motosikletli yunus timleri, sokakta yürüyen durumundan şüphelendikleri kara çarşaflı kişiyi durdurmak istedi. Ancak şüpheli kişi,  polislere direnip elindeki şemsiyeyi savurarak kaç maya çalıştı.

Polis, peşine düştüğü şüpheliyi yakaladı. Şüphelinin Denizli Baro’suna kayıtlı erkek avukat M.P olduğu belirlendi.

Sütyen taktığı, kara çarşaf giydiği ve yüzünü de siyah peçe ile kapadığı belirlenen avukatın yanında taşıdığı kadın çantasında da kasatura, çekiç ve bağ kesme makası bulundu.

Gözaltına alınan avukatın ifadesinde, ‘değişiklik olsun’ diye kadın kılığına girdiğini söylediği öğrenildi. M.P. serbest bırakıldı.”

*

Haydi kara çarşafını, peçesini, taktığı sütyeni anladık da, çantasında o kesici aletlerin işi ne? Toplumun bir adım önünde giden bir avukat, neden çarşaf giyer, (Arabistan’da olsak neyse) peçe takar ve sütyen giyinir.

Bir sebebi olmalı. Öyle, ‘Canım istedi, değişiklik olsun!’ tarzı geçiştirme bahane ne kadar doğru, ne kadar samimi, bilemeyiz.

Ama bendenizin tuhafına gitti.

Yoksa kimlik bunalımı mı yaşıyordu, bedenini ve ruhunu kadın bedenine mi benzetiyordu, ne desek nafile.

Bu yazıyı okuyan özellikle bayan avukat kardeşlerim-dostlarım da gülümsemiş, içinden, ‘Bunları da mı görecek, duyacaktık!’ demişlerdir muhtemelen.

Eee, yaşa ki neler göresin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol