Bir-iki haftadır Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine, yönetimine, ziyaret ve icraatlarına yönelik eleştirel yazı yazınca, çok müspet veya menfi tepkiler aldım.

Herkesin düşüncesine, eleştirisine saygım sonsuz. Eleştiren insan, eleştiriye de açık olacak, tahammül gösterecek. Etik olan, doğru olan bu.

Yazımın sonunda da söyledim, bizim niyetimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Ancak eleştiriye tahammülü olmayanlar, karşı eleştiride haklı veya haksız dozu fazla kaçırınca, bize de cevap hakkı doğuyor haliyle.

*

‘Devletin zirvesine çıkarma yapmak iyi de…’ diye başlayıp, yapıcı eleştirimiz karşısında, bugün yaşanan güzelliği de burada paylaşmak istedim. Başlıkta da söyledim, eleştiri ve müjde aynı güne denk geldi. Ha, bu müjde sadece Kahramanmaraş’ı, şahsım şehrindeki sanayicilere şamil değil, tüm Türkiye’deki sanayi kuruluşlarını yakından ilgilendiren bir müjdeydi, doğalgazda indirimdi.

*

Neydi mesele, sanayicilerimizi sevince boğan, piyasa şartları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olana alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak, mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmakta iken, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere, büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13 ile yüzde 17 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı doğalgaz toptan satış fiyatında yüzde yaklaşık 17 oranında indirime gidildi.

Buraya kadar sevindirici haber.

Diğer taraftan, sanayide kullanılan doğal gaz satış fiyatında 2022 Ekim ayı esas alındığında, 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle yüzde 25 ile yüzde 38 oranlarında indirimi yapılınca, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaza fiyatı ülkemizde de uygulanmaya başladı, başlanacak.

Açıklamayı yapan kim, BOTAŞ. Tabi BOTAŞ bu kararı kendi başına vermedi, ilgili bakanların, sanayi ve iş dünyasının talepleri doğrultusunda alınan bu karar, kayda değer indirim, üretim maliyetlerine de olumlu yansıyacağı için sanayicilerin derin bir nefes almasına sebep olmuştur.

Hayırlı olsun demek düşüyor bize.

Emeği geçenleri tabi ki kutluyoruz.

*

Bizi bugün bu meselede aydınlatan, bilgilendiren sanayici dostlarıma teşekkür ediyorum. Alınan kararın ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Şunu herkes iyi bilsin ki, bizim Ticaret Sanayi Odası Başkanı sevgili Mustafa Buluntu ve ekibine, iş dünyasına karşı önyargımız yok! Haddimiz de değil, olmasını da kimse beklemesin!

Girişimleri, talepleri, ihtiyaçları doğrultusunda yaptıkları ve yapacakları ziyaretlerin şehrimizin kalkınmasına katkı sunacağı düşüncesiyle başarılar diliyorum.

Biz alma’ya elma demesini de biliriz, elma’ya da alma!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol