banner1483

Cep telefonları elimizden düşmeyince, gittiğimiz yerlerde, haberlerde fotoğraf çekerken, bazen zum yapmak zorunda kalırız. Fotoğraf daha yakın çıksın diye.

Fakat ne kadar çok zum yaparsak fotoğrafın fulü çıkacağını bildiğimiz için genelde manzaraya veya kişiye daha çok yaklaşmak durumunda kalırız.

Uzaktan çekilen fotoğraflarda kişileri tanımakta zorluk çekebilirsiniz. Renkleri birbirine karışır zira.

Çünkü zum yaptığınızda fotoğraf net çıkmıyor. Gitmek, yaklaşmak gerekiyor.

Bu minval üzere, bulgur, pardon altına odun atılmış ateş gibi üzerinde kaynayan siyaset kazanına bir damla su dökebilmek, belki de bir parça daha odun atabilmek adına Ekinözü’ne, takiben yine suların durulmadığı, kazanın altına odun atanın çok olduğu Elbistan’a gitmeye karar verdim.

Daha net fotoğraf çekebilmek, yorumlamak için.

*

31 Mart mahalli seçimleri bitti dedik ama bazı ilçelerde suların durulma ihtimali yok gibi. Fısıltı gazetesinin özellikle küçük yerlerde, ilçelerde çok rağbet gördüğünü, okuru olduğunu anlatmaya gerek var mı?

Dedikodular, iddialar gırla gider. O kadar ileri gidilir ki, iftiralar bile sıraya  girer. Kaybeden kaderine razı olmaz , ‘Kısmet buraya kadarmış!’ deyip tevekküle sığınmaz, kazananı suçlar, seçmene demediğini bırakmaz, seçimi kaybettiren, bunun için özel çaba harcayanlar bile isim isim gündemden düşmez, en çok da iftira ve yalanla insanların onuru zedelenir.

*

Önce Ekinözü’ne gidecektik. Akşama karanlığında, bu ilçede aday gösterilmeyen Bilal Eker Başkanın Elbistan’da ikamet ettiğini duyunca, Belen yolu üzerinden direksiyonu Elbistan’a çevirdik. Yemek faslından sonra bizi otelde değil, evinde ağırladı. Örnek misafirperverlik gösterdi.

Teşekkür ediyorum. Aslında hava müsait olsaydı, yeni seçilen CHP Belediye Başkanı Harun Vicdan’ı da ziyaret edecek, dertleşecek, sohbet edecektik. Kısmet değilmiş.

Bilal Eker Başkan belgeleri gösterdi, borç bırakmamış. Memurlarının eksik ve yanlış bilgilendirmesi neticesi halkın kafası karışmış. Sadece SSK borcu var, bırakın esnafı, maliyeye bile yok. Çünkü Eker döneminde para için kimse belediyesinin kapısını çalmamış!

Ekinözü’nün ateşi sönmüş değil. MHP teşkilatı toptan istifasını verdi. Ve bu ilçede seçimi kaybeden AK Parti teşkilatının istifa etmesi gerekirken, yeniden adaylık sürecini başlatmış. Neyse. Daha yazılacak çok şey var!

*

Pazar günü… İlçede siyasetin ve ticaretin kalbinin attığı SAYİT A TERAS’ isimli  mekandayız. Pınarbaşı’na bakan, manzarası ve müşteri memnuniyeti ile bilinen adres.

Sırrı Demir… Benim can dostum. İlçenin hem siyaseten, hem ticareten hafızası, beyni. Herkes onu ilçenin, siyasetin kara kutusu olarak yorumlar.

İlçenin ağır abisi. Milli görüş geleneğinden gelen ve AK Partiye yıllarını veren adam. Mert, açık sözlü, eyvallahsız konuşan ve yaşayan, dobra. Fakat son yaşananlardan dolayı yüreği yanık mı, dertli mi, hem de nasıl. Öfkesi dağlar kadar. Kime olduğunu sizler biliyorsunuz!

*

İlçenin asayişinden sorumlu, kadim dost Emniyet Müdürümüz Arif Gürbüz… Dürüst, başarılı bürokrat. Hatay depremini yaşamış, bir AFAD gönüllüsü gibi enkaz kaldırmada ve can kurtarmada bilfiil gayreti olmuş. Kutluyorum!

İki kez tanışma ve konuşma fırsatı bulduğum beyefendi kişilik, AK Parti ilçe teşkilat başkanı Av. Mehmet Bölükbaşı geliyor. Gerçekten kaliteli kumaş, beyefendi kişilik. Seçimin faturası kesilecekse, bu adamın suçu, günahı ne. İlçe başkanı olalı kaç ay olmuş. Olur olmaz seçimi kucağında bulmuş. Bir yerde bombayı… Elinden geldiğince çabalamış ama olmamış.

Lakin kiminle konuştuysam ilçede, faturanın kime kesilmesi gerektiğini isim isim konuşmaktan çekinmiyorlar.

Ne olursa olsun CHP’yi, bu bölgenin evladı milletvekili, atom karınca Ali Öztunç’u ve Belediye Başkanı seçilen Erkan Gürbüz’ü kutluyoruz. Aradığımda Mersin’deydi. Vatandaştan duyduğum şu, belediye çalışanlarının maaşını ödeyememiş. Yani maddi sıkıntı içinde. Kolay gelsin, öder inşallah!

Derken tesis sahibi, hayatı dolu dolu yaşadığı her halinden belli olan Sddık Ay takılıyor masaya ara sıra. Ekinözü’ne yakın Ataköy’den. Anlattıklarını duyunca sevindim. Deprem mağdurlarını tesisinde barındırmış, yedirmiş, içirmiş.

O günlerin fotoğraflarını gösteriyor, hayret ediyorum. Müthiş kalabalık. Sosyal sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğu yüzünden okunuyor. Helal olsun diyoruz.

Ve tanışmaktan ve tanımaktan onur duyduğum, emekli tapu müdürü Bekir Toprak geliyor masaya. Depremde çok sevdiği eşini ve kızını kaybetmiş. Allah rahmet etsin dedik. Diğer 2 kızıyla geldi, tanıştık güzel kızlarıyla. Sevimli çocuklardı. Munis, cana yakın, o kadar da bezgin, bitkin… Acısı taze, kolay  değil. Allah sabrını artırsın!

*

Hava soğuk, yağmur eksik değil. Ver elini Maraş dedik, düştük yola. Dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Eski milletvekili Avni Doğan ve milletvekili Av. Mevlüt Kurt’a selam olsun! Olsun da, çıkıp iki seçim değerlendirmesi yapsalar fena olmazdı.

Susuyorlar. Bilsinler ki; konuşulması gereken yerde susmak, susanı sorumluluktan kurtarmaz!

*

Özetle, Sümer atasözüdür; ‘Kasapların tartışmasında koyunların taraf tutması, koyunların kaderini değiştirmez!’

Ne kadarsa o kadar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol