Geçen hafta içinde, Elbistan’ı masaya yatırmış, AK Partinin bu potansiyel ilçede seçimi neden ve nasıl kaybettiğini tahlile çalışmış, yıllar sonra bu ilçede seçim kazanan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Erkan Gürbüz’ü halkın tanıyıp tanımadığını sorgulamıştık.

Seçim bitti, başkanlar belli oldu, lakin tartışmaları son bulacak gibi değil.

Geçen haftaki yazım üzerine, çoğunlukla olumlu tepkiler aldım. Telefonlarıma, yarım saati bile geçen süre içinde duygularını paylaşan okurlarım, belediye başkan aday adayları, milletvekili adayları kadar iktidar ve muhalefet parti teşkilat başkanlarının, muhtarların ‘yüreğine sağlık, duygularımıza tercüman olmuşsunuz!’ olumlu tepkileri ile karşılaşınca, zaten o yazının devamının olacağını duyurmuştum yazımın sonunda.

Özetle, cumhur ittifakı kanadı, bu seçimde belediyeyi eliyle CHP’ye ikram etti.

*

‘Kahramanmaraş’tan Elbistan’ın fotoğrafını net çekebilmek mümkün mü?’  diye sorarsanız, dünya küçüldü artık. Bırakın 220 kilometre ötesini, dünyanın öbür ucundan bile çekilen fotoğraflar artık fulü değil, net çıkıyor.

Kişiliği, ekonomik durumu ve partideki ağırlığı, halktaki karşılığı tartışılan isimlerin aday gösterilmesi, kazanamayacak adaylardaki ısrar ve inadın (Dulkadiroğlu ilçe örneğinde olduğu gibi) tepkileri doğurması, belediye meclis üyeliği belirlenmesinde Büyükyapalak mahallesinin ağırlığı, ilçede ciddi bir ağırlığı ve nüfusu olan Darende halkından, eşrafından veya esnafından birinin belediye meclis üyesi gösterilmemesi (Mesela Taşkınlar ailesi, Göçerlerden Hasan Göçer gibi) gözardı edilmesi, geliyorum diyen kaybın işaret fişeği gibiydi.

*

Sonra… Seçilere sayılı günler kalmışken, açık alanda, bir siyasi parti ilçe başkanına saldırıların yaşanması, (MHP ilçe başkanı Üzeyir Bostan-ki görüntüleri var) çatıdaki çatlağı daha da büyüttü.

İlçe gergindi. Her yerde Yeniden Refah ve CHP telaffuz edilir, siyasetin mihenk taşı sayın Mahir Ünal’ın köyünde (Karahöyük) bile CHP ciddi oy alırken, ilçedeki kaybın, yenilginin asıl sorumlusu milletvekili Mevlüt Kurt gösterildi.

Stajyer avukatı, genç arkadaşımızı (Mehmet Bölükbaşı) ilçe başkanlığına getirerek direksiyonu ele geçirme gayreti, ne yazık ki tutmayınca, seçimi kaybetmek de kaçınılmaz hale gelmişti.

Ve yine yukarıda da söylediğim gibi, belediye meclis üyeleri belirlenmesi meselesinde Büyükyapalak’lıların hâkimiyeti, çoğunluğu, ilçede dengeleri alt üst etti.

Kabul eder veya etmezsiniz, bugün Elbistan siyasetine Büyükyapalak hakim. Onların dediği oluyor, onların borusu ötüyor. Helal olsun adamlara!

*

Av. Onur Gürbüz CHP ilçe başkanı olarak özveriyle çalıştı. Seçim için mitili memleketi Elbistan’a atan, Elbistan’dan çıkmayan, seçimin kazanılması için tüm kartlarını açık açık oynayan Ali Öztunç ile doğru ve düzgün aday Erkan Gürbüz’ün temiz sicili, seçimin kazanılması için yeterli sebeplerdi.

Diyeceksiniz ki tüm bunlar yaşanırken, gerginlik had safhada, ilçe bulgur gibi kaynarken, Mahir Ünal neredeydi?

Sayın Mahir Ünal akıllı adam. Siyasetin hafızası ve üst aklı. O uzaktan da olsa gerçekleri gördü, belki ilçeye bile gelmedi, kesilecek faturaya, günaha ortak olmak istemedi.

Ben bilmem, kim bilir!

NOT. Geçenki yazım üzerine devrik kadın kolları başkanı Fazilet hanım vatsap üzerinden yazıştı, ’benim de diyeceklerim var!’ dedi. Davet ettim yazması için, hatta telefonumu da verdim, yazmadı, aramadı.

2. NOT: Devam edeceğiz…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol