Havasından mı, suyundan mı nedir bilinmez, çelik iradeli, demir bileklidir Elbistan halkı. Ne iyiliği unutur, ne kötülüğü. Misafirperverdir, dosttur, candır. Ama adam olana, insan olana.  

Suyu serttir Elbistan’lının. Zor demem ondan. 

*

Birkaç gün önce telefonla aradığım, ancak babasının vefat ettiğini (Allah rahmet eylesin, başsağlığı diliyorum) öğrendiğim, birkaç senedir Elbistan kadın kolları başkanlığını yürüten Ayşe Yıldız’ın kahır ve sitem dolu açıklamaları yanında, eleştirme modunda bazı isimleri hedef alarak istifa etmesi, arkasından uyum sorunu yaşadığı iddia edilen ilçe başkanı Ahmet Tıraş’ın da istifa etmesi, ya da istifaya zorlanması, ilçede siyasi ve teşkilat anlamında boşluk yarattı.

Ha, teşkilatta devamlılık esastır, boş kalmaz, bugün yarın birileri atanır, siyaset de devam eder, hayat ta…

Bakalım, sadece bu bölgenin değil, Ankara’daki yüz akımız, siyasetin usta ismi  sayın Mahir Ünal müdahale eder mi, (zannetmiyorum, tanıdığım kadarıyla karışmaz biliyorum) bir isim önerir mi, yoksa AK Partinin yereldeki hafızası, çok sevgili Fırat Görgel bu işi bugün yarın çözer, (muhtemelen önümüzdeki hafta Salı günü belli olacak) mesele hallolur mu? Suların durulması lazım! Seçim kapıda, herkes tetikte, muhalefet de…

Bekleyip göreceğiz!

*

AK Parti il teşkilatı ilçede çalışmalar, anketler, soruşturmalar, araştırmalar yapar, başkanlığa layık bir isim üzerinde konsensüs oluşturma çabası içinde iken, ilçede dedikodular da ayyuka çıktı tabi.

“Bir Elbistanlı’yı Afşinlı’ya yem ettiler!” diyenler de oldu, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’den dolayı da, “Bir Elbistanlı’yı Afşinlı’ya harcadılar!” şeklinde yorumlayanlar da olunca, iş bölgeciliğe dönüştü.

Belediyeyi çiftlik gibi kullanmışlar şimdiye kadar. Tüm imkanlar hor kullanılmış, savrulmuş her şey. Sayın Gürbüz, dürüst, iyi niyetli, çalanlara, soygunculara fırsat vermeyen, partiyi babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyenlere karşı dik duran bir başkan. Ama arkasından kırk alavere-dalavere çevirdiler, çamur atmaya, gözden düşürmeye çalıştılar. Eee, yel kayadan ne götürdü, hiç! Attıkları çamur ellerinde patladı. Sahip çıkmak gerekirken, vur abalıya demek kime, Elbistan’a ne kazandıracak. Koltuğun hakkını veremiyorsa, karşılığı yoksa, uyum sorunu yaşıyorsa, zaten seçimde vatandaş gereğini yerine getirir.

Ama sayın Gürbüz, ilçeye lazım, şart!

*

İşin garip tarafı, il olmayı fazlasıyla hak eden ilçede şiraze kayboldu, bir kere taşlar yerinden oynadı ve terazi bu yükü tartamaz hale geldi

Biliyorsunuz, Başkan Gürbüz de Afşin’li. Olsun, sayın Hayrettin Güngör de Göksun’lu. Ama bu şehir bir bütün, ilçeleriyle birlikte… Tıraş’ın tartıştığı, kavga ettiği kimse de Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın Başdanışmanı hemşehrimizin yeğeni. Yeme ve harcama esprisi oradan geliyor.

Sen ve ben hesabı… Siz ve biz hesabı. Afşin veya Elbistan gibi…

O hale geldi mesele. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsene bıyık. Mülakata giden arkadaşlar, ki başlarında görevlendirilen teşkilat Başkanı sevgili Hakan Dereli ve Ahmet Gülpak var, iki arada bir derede kaldılar sanki.

AK Parti ve bu şehir için bir şans, bir fırsat olduğunu yüz bin kere yazdığım, yazabileceğim AK Parti İl Başkanı sayın Fırat Görgel de gitti. Tabi ki araştıracak, soruşturacak. Kim layıksa, kim abilik yapabilecekse, onda karar kılınacak!

*

Sorup soruşturmalarda, birkaç gün önce de yazdığım gibi, bazı isimler öne çıktı. Mülakat yapıldı ve AK Parti Kurucu İlçe Başkanı, benim de çok yakından  tanıdığım, hatta ilçe başkanı olarak atandığında ilk röportajını yaptığım sevgili Av. Mevlüt Kurt’un ismi sık duyulmuştu.

Aradım, niyetli değildi. Herhangi bir teklif de gelmemişti üstelik. Yoksa yakışan isimdi.

Sonra, mülakatta öne çıkan bir başka isim, siyasetin ilçedeki hafızası sevgili Gazi Dedeler oldu. Dedeler ilçenin mihenk taşı. Herkesin huyunu, suyunu biliyor, kimin ne yaptığını da. Kimin ne kadar AK Partili olduğunu da… Kimlerin AK Parti mührü altında kimlere çalıştığını da…

*

İş sadece Kurt ve Dedeler’le de kalmadı, bir de Elbistan belediyesi eski meclis üyesi Sırrı Demir gerçeği vardı ilçede. O da ilçenin akil insanlarından, hatırı sayılır kişi. Toparlayıcı özelliği olan kimse. Aslen Büyükyapalak’tan. Bozok Traktörlerinin de bayisi. Partiyi toparlayacak, gidenleri yuvaya getirecek, abilik yapacak isim.

Bir de, Geçit Mahallesi Muhtarı var, Kadir Küçük. Eski belediye başkanı ile akrabalıkları yok. Sayfasına girdim, muhtarımız sıkı AK Partili ve her satırda Cumhurbaşkanımızın yanında. Kendini sorumluluk alanına, mahallesine, partisine, davasına adamış, inançlı, kararlı ve azimli bir insan. Hakkında edindiğim intiba o ki, sorumluluklarını bilen, davayı taşıyabilecek, üstelik de sadece mahallesini değil, ilçenin her kesimini karış karış bilen bir dava, gönül adamı.

Emeğini, zamanını ve imkanlarını esirgemeyecek bir gönüllü…

Mahallesinin bile kilit parke döşemesinde işçilere yardım ediyor, sosyal olduğu kadar teknik muhtarlıkta da örnek hareketler sergiliyor. Kime sorduysam, AK Parti ilçe başkanlığı için yakışan isim olduğunu söylediler.

*

Sıkı bir okurum var Elbistan’da, bayan. İsmini vermiyorum. “Yazınız güzel olmuş, elinize sağlık! Halk Ahmet Tıraş’ın gitmesini istemiyor, lakin hem partiden, hem çevreden 19-20 aday ne demek oluyor, ben bunu anlamış değilim. Acaba gitmesini isteselerdi, tüm Elbistan aday olur muydu?” demişti.

Bir gazeteci dostumuzu aradım. Açıkçası milletin kafası karışık. Partiyi toparlayacak, abilik yapacak birisini istiyorlar. O gazeteci kardeşim şunu demişti; “Halkın beklentilerine cevap verebilecek, karşılığı olan birisi atanmaz ise, İYİ Partinin ekmeğine yağ sürerler. Hizipleri, fitneyi ve iç kavgayı ortadan kaldıracak, huzur ve barışı tesis edecek birisi olmalı. Yoksa… İYİ Parti’nin ilçede bu kadar güçlenmesi boşuna değil.”

Abooooooo!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol