Siyasi gündem hareketliliğini, mevsim itibariyle soğukla sıcak arasındaki hararetini korurken, belediye başkan aday adaylarının yüreği güp güp atmaya devam ediyor.

Aday adayı olursam aday gösterilme şansım var mı?

Aday gösterildiğimde başkan olma ihtimali olur mu?

Genel merkez acaba benim için ne düşünüyor, diğer adaylardan farkımın olduğunun farkındalar mı?

Şans bir insanın kapısını her zaman çalmaz. Fakat ihtimaller her zaman vardır! Aday adayı isen, ya da aday gösterilirsen, kadere inanacaksın! ‘Kısmetinde varsa gelir Hind’ten Yemen’den, kısmetinde yoksa ne gelir elden!’

Bir de, şekeri, tansiyonu ve kalp rahatsızlığı olanlar dikkat etsin, mümkünse aday adaylığından çekilsin! Maazallah bir de sizinle uğraşmayalım!

*

Biz önce Çağlayancerit, sonra Andırın, akabinde Türkoğlu ve son olarak da Pazarcık dosyalarını açar, muhtemel isimleri gözler önüne serer, bir anlamda sahaya sürerken, Elbistanlı dostlarımız sitem ettiler, ‘Bizim de aday adaylarımız var, sahaya çıktılar. Elbistan dosyasını ne zaman açıyorsun, merak ediyoruz!’ dediler, biz de onların merakını daha fazla uzatmadan, bekletmeden giderelim istedik.

Yoksa bizde dosya çok, açılacak sayfalar belki bazılarının hoşuna gitmeyecek, belki burun kıvıracaklar, kendilerini Elbistan’ın merkezine koyanlar, başkalarına yar olmaması adına diğer aday adaylarına küçümser tavırlar, yaklaşımlar ve sözcükler yakıştıracaklar.

*

Vakit kalmadı. AK Parti’de başvuru süreci yarın bitecek, Pazar günü de temayül yapılacak iken, muhalefet partilerinde başvuru süresinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine dair net bilgiler yok.

Çünkü muhalefet partilerinde bir kendilerine güvensizlik var. Olsak mı  olmasak mı, aday göstersek mi göstermesek mi?

Gücün karşısında ezilmek de istemediklerinden olsa gerek, seçimlere sayılı günler kala karşımıza birer aday çıkartamadılar doğru düzgün.

Çıkanlar da, adı geçenler de torba dolsun vaziyete son bulsun kabilinden siyasete daldılar balıklama. Aday gösterileceklerinden, seçileceklerinden de emin değilken, Elbistan şu sıralar en gözde ilçe.

*

Bir kere, nüfus olarak da dahil il olmaya namzet ve layık bir yerleşim alanı. En büyük ilçemiz. Her türlü potansiyele sahip.

Bu büyük ilçe, şimdi yeni belediye başkanı arıyor kendine. Ha, ‘Mehmet Gürbüz’ün suyu mu çıktı?’ deseniz de, biz aksini iddia edecek değiliz. Haddimize de düşmez. Karar verecek olan sevgili Elbistan halkı, Ankara ve artık İstanbul’un evladı, aslen de Elbistanlı olan sayın Mahir Ünal.

Yoksa, her aday gibi mevcut belediye başkanı Mehmet Gürbüz’ün de yeniden aday gösterilme ihtimali, şansı var mı? Diyorum ya, ihtimaller her zaman vardır!

Ulusalda ve yerelde siyasetin hafızası Mahir Ünal dedik, değil mi? Fikri sorulacak tabi, o da ‘Şu isim belediye başkanı olursa iyi olur!’ diye kanaatini, fikrini ortaya koyacak.

*

Birkaç isim geçiyor kamuoyunda. O gün canlı yayın konuğumuz olan CHP’nin çiçeği burnundaki Ünal Ateş de her ilçede olduğu gibi iddialı olduklarını Elbistan’da da güçlü bir aday ile mahalli seçime gideceklerini söylerken, kısa bir süre olsa da eski belediye başkanı Durmuş Küçük döneminde yardımcılığını yapan, sonra da AK Parti içe başkanlığı görevini başarı ve layıkı ile yürüten Ahmet Tıraş yanında, eğitimci, kısa bir dönem Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü yapan Ramazan Çelik de aday adayı…

*

Ahmet Tıraş Başkana ayrı bir parantez açmam gerekirse, ‘memleket işi gönül işi’ sloganı ile çıktığı yolda siyasi tecrübesi hayli fazla. Siyasi hayatına 2011 yılında AK Parti mahalle başkanlığı ile başladı, belediye meclis üyeliği, derken belediye başkan vekilliği ve ilçe teşkilat başkanlığı…

Başarılı bir süreç geçirdi. Hiçbir zaman hemşehrilerinin, seçmenin ve dava arkadaşlarının yüzünü yere eğdirmedi.

Her süreçte şunu söylemiştir, ‘Bizler dava adamıyız!’

İlçenin nüfusu 143 bin. ‘Vakit hemşehrilerimizi kucaklama vaktidir’ diyor aday adayı Tıraş.

Halk da arkasında, seçmen de. Toplumda ciddi bir karşılığı var. Bundan sonrasını biz bilemeyiz, MERKEZ bilir. 

*

NOT: Bakın son anda Abdullah Yener çıktı sahaya. Kendisi inşaat mühendisi ve şehrimizin batıya açılan Aksu Televizyonunun kurucusu, sahibi. Hatırı sayılır ve temiz bir mazisi var. Yener ve diğer aday adaylarını başka güne bırakıyoruz.

Ve… Mevcut Başkan Mehmet Gürbüz için söyleyeceklerim daha bitmedi.

Yani Elbistan Dosyası – Varan: 2 yakında.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol