banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

PAZARCIK-KIZKAPANLI OSB PROJESİ UNUTULDU

Geçmiş yıllarda ilçe yöneticileri ve ilçenin önde gelen sanayicileri tarafından gündeme getirilen ve hayata geçirilmesi için ilk adımları atılan Pazarcık Kızkapanlı Organize Sanayi Bölgesi Projesinin çalışmalarına başlanmıştı.

Proje faaliyete geçtiğinde onbin kişiye istihdam sağlayacaktı. İlçe Sanayicileri ve ilçe sakinlerinin de, çok istediği bir projeydi.  Burası hayata geçtiğinde yurt dışında bulunan Pazarcıklı iş adamları buraya yatırım yapmak istiyorlardı. Proje’nin bu bölgede olması, hem Pazarcıklı sanayicilerimiz, hem de Gaziantepli sanayicilerimizin ilgisini çekmekte. Genişlemeye müsait, ulaşımı kolay, iş gücü bakımından potansiyeli olan bir yer.

SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN BİR ADIM BİLE ATILMADI

Büyükşehir Belediyesi de arazinin imara açılması konusunda gerekli teminatı vermişti. Ancak dönemin valisi, büyükşehir belediye başkanı, ticaret ve sanayi odası başkanı tarafından söz verilmesine rağmen konuya ilişkin bir adım atılmadı, proje adeta unutturuldu.

Dönemin Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ın girişimleri sonucunda tekrar işleme konulan Kızkapanlı OSB Projesi için 261 Ada 4. parsel ve 138 Ada 32 Parselde 6 bin 600 dönümlük arazinin parselasyonu tamamlanarak 1000’lik ölçeklendirilmesi yapıldı. Fakat yine devamı gelmedi.

10 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAK PROJE UNUTULDU

Milletvekillerine, Valiliğe, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ve konunun tüm muhataplarına sesleniyoruz:

Pazarcık-Kızkapanlı’nın OSB’nin olması, şehrimize özellikle de Pazarcık ilçemizin sosyo-ekonomik açıdan gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Burası, İlçeye 7 km, Gaziantep’e 40 km, Kahramanmaraş merkeze 55 km, Pazarcık Demiryolu İstasyonuna 14 km ve Kızkapanlı Demiryoluna ise 2 km mesafede. Sanayici için ulaşım ve altyapı çok önemli. Gaziantep’e yakın olması sebebiyle Gaziantep’ten önemli derecede yatırımcılar gelecek. Bölge halkının istihdamı ve bölgenin kalkınması için son derece önemli ve kritik bir proje. Bu projeye sahip çıkılması ve verilen sözlerin arkasında durulması lazım. Her şeyiyle OSB için uygun bir zemin. Burası kurulduğu zaman en az 10 bin kişiye istihdam sağlanacak ve ayrıca OSB çevresi yeni yaşam alanlarının kurulmasına vesile olacak.

Yetkililer ve sorumlular harekete geçmeli ve verilen sözler tutulmalıdır. Ekonomik olarak güçlü olmak istiyorsak, ülkemizin kalkınmasını istiyorsak sanayinin önünü açmak ve sanayileşmeyi teşvik etmek zorundayız. Çünkü sanayi demek üretim demektir, istihdam demektir, ihracat ve kalkınma demektir. Siyaset ve bürokrasi kolaylaştırıcı olmalı, önü açılmalı ve halkın ve bölgenin taleplerini dikkate almalıdır.

Haber : Şahin EFE - http://aksuhaber.com/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol