banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 İŞ DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULAN İŞADAMLARI
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılmasına karşın, 2014 yılında “Yılın En Çok Konuşulan işadamları”  listesinde 6’nci sırada yer aldı.

Medya Takip Merkezi (MTM) analizlerine göre, bu yıl basında haber olan işadamları listesinde, işadamı Ali Ağaoğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, işadamı Ethem Sancak, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, işadamları İbrahim Çeçen, Murat Ülker ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ilk 10 sırayı paylaştı. 

Açıklamada,  MTM Medya Takip Merkezi’nin 2014 yılında Türkiye genelinde yaygın, bölgesel ve yerel 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve 10 bini aşkın internet medyasında yaptığı haber takibi sonuçlarından derlendiği bildirildi.

Listede altıncı sırada bulunan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun, 2 bin 672’si yazılı basın, 21’i Tv ve 4 bin 981’i online medya olmak üzere bu yıl toplam 7 bin 674 haberinin yayınlandığı kaydedildi.

'En Çok Konuşulan İşadamları' listesinde, 2011 yılında 4 bin 141, 2012 yılında 4 bin 323 haberle altıncı sırada yer alan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2013 yılında ise 7 bin 785 haberle beşinci sıraya yükselmişti.

TECRÜBELERİMİ PAYLAŞIYORUM

Konukoğlu, 2013 yılı sonunda SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılmasına karşın, listeye altıncı sıradan girdi.

Kendisinin 15 yıl önceden emeklilik kararı aldığını,  65 yaşına gelince hem GSO Meclis Başkanlığı hem de SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılmayı kararlaştırdığını anlatan Konukoğlu, şimdi 50 yıllık iş tecrübesini üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının toplantılarında, Türkiye ile paylaştığına vurgu yaptı.

“Günlük işlerden ayrıldım ama boş durmuyorum. Eskisinden daha çok çalışıyorum” diyen Konukoğlu, bu arada SANKO Üniversitesi’ni kurduklarını ve çeşitli sivil toplum örgütlerindeki başkanlık görevlerinin de devam ettiğini anlattı.

ADBDULKADİR KONUKOĞLU

Abdulkadir Konukoğlu, Anadolu sanayileşmesinin önderlerinden Sani Konukoğlu’nun ilk çocuğu olarak 1948 yılında dünyaya geldi.

Küçük yaşlardan itibaren çalışmaya büyük ilgi duyan Abdulkadir Konukoğlu, 1963 yılında iş hayatına atıldı, çıraklıktan başlayıp, işletmenin her kademesinde görev yaptı.

Askerlik görevinin ardından 1970 yılında İşletme Müdürlüğü, 1972 yılında Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Konukoğlu, 1974 yılında ise Genel Müdürlük görevini üstlendi.

Babası Sani Konukoğlu’nun vefatı sonrasında 1994 yılında SANKO Grubu şirketleri başkanlığına getirilen ve babasının, İşin Hilesi Dürüstlüktür sözünü iş hayatının temel felsefesi yapan Abdulkadir Konukoğlu, vizyoner, yenilikçi ve paylaşımcı yönetim anlayışıyla Sanko’yu Türkiye’de sanayileşmenin sembolü haline getirdi.

Abdulkadir Konukoğlu yönetiminde gelişimini sürdüren SANKO Grubu, 1996 yılında SANKO Holding çatısı altında yapılandırıldı.

Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri doğru analiz eden Konukoğlu, stratejik öngörüleri ile Sanko’yu  tekstilin yanı sıra, geleceği olan diğer sektörlere yönlendirdi.

SANKO; günümüzde tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, AVM, finans, eğitim, sağlık ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin dört yanında bulunan işletmelerinde yaklaşık 14.000 kişiyi istihdam eden ve küresel iş ilişkileri bulunan bir kuruluş haline geldi.

Yatırımlarında insan odaklı kararlar veren ve büyük bağlılık duyduğu Türkiye’nin çıkarlarını her türlü ticari beklentinin önüne koyan Abdulkadir Konukoğlu, sosyal sorumluluk misyonunu da hiçbir zaman ihmal etmedi.

İş hayatında her zaman girişimci ve katılımcı anlayış sergileyen Konukoğlu, pek çok mesleki örgütü ve sivil toplum kuruluşunda önemli görevler üstlendi.

Başarılı iş hayatının yanı sıra, değişik dönemlerde;

Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı,

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tekstil Danışma Kurulu Başkanlığı,

Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Başkanlığı,

Gaziantep Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi Başkanlığı,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Serbest Bölgeler Kurulu Kurucu Başkanlığı,

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanlığı,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliği,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi Üyeliği,

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği ve

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Abdulkadir Konukoğlu, halen

Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanlığı,

Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Başkanlığı,

DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanlığı ve

SANKO Holding Onursal Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Üniversite ve meslek kuruluşları başta olmak üzere çeşitli kurumlarca düzenlenen etkinliklerde, yarım asırlık iş hayatındaki birikimini toplumla paylaşan Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’nin ekonomik sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve analizleriyle, iş dünyasında önemli bir referans kaynağı haline geldi.

Paylaşmak Mutluluktur anlayışı ile hareket eden ve Rüzgar Durmuşsa Küreklere Asılın sözü ile çalışma azmi ve mücadeleci yönünü ortaya koyan Konukoğlu, şimdiye kadar;

2 kez Milli Prodüktivite Merkezi’nce olmak üzere, ülkemizin önde gelen yayın kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler tarafından;

Yılın En İyi İşadamı,

Yılın En İyi İşletmecisi,

Yılın Girişimcisi,

Yılın Altın Adamı,

Yılın En Başarılı İşadamı,

Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı,

Yılın Sanayicisi ve

4 kez Anadolu’nun En Etkili İş İnsanı ödüllerine layık görüldü,

Yaptırdığı okullar ve sağladığı burslar nedeni ile Eğitime Hayat Verenler Onur Listesi’ne alındı.

Halkın refahı, eğitimi, mutluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı;

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca Üstün Hizmet Ödülü, Gaziantep Üniversitesi’nce Fahri Doktora Unvanı ve Toplumsal Duyarlılık Ödülü, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce de Vakıf İnsan Ödülü verilen Abdulkadir Konukoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol