Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE ÜRETİM DURDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Küçük Sanayi Sitesindeki yaklaşık bin 500 esnafın yer aldığı sanayi, metal, bakırcı, oto tamircileri başta olmak üzere birçok geri dönüşüm tesisi de kullanılamaz hale geldi.

Dulkadiroğlu ilçesi Küçük sanayi sitesinde yer alan tesislerin neredeyse tamamı çöktü. Vepsan Plastik geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmanın üretim bandı çöktü, duvarlar çöktü, bina kullanılamaz hale geldi. Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi de olan Akif Bakır, Kahramanmaraş’ın en büyük geri dönüşüm tesisini işletiyordu.

12 bin kişinin istihdam edildiği bölgede esnafın bir an önce ayağa kaldırılması ve hayatın normale dönmesi için yetkililere seslenen Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu üyesi Bakır “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi açıklandı. Ama bu açıklanan kararname bizlerin tekrar bu iş yerlerini ayağa kaldırabilmemiz için yeterli değil. Devletimizden, devlet büyüklerimizden bizler için faizsiz geri ödemeli kredi talep ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol