banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BOZÜYÜK’TEKİ KİPAŞ KAĞIT TAM KAPASİTEYE ULAŞTI

Kahramanmaraş, Aydın ve Bilecik’te kâğıt ve kutu fabrikaları kurarak yurt dışından gerçekleştirilen kâğıt ithalatını azaltmayı ve yerli üretimi arttırmayı hedefleyen Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bilecek Bozüyük’teki Kipaş Kağıt Kutu fabrikasını ziyaret etti.

Aydın’ın Söke ilçesinde Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası yatırımıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Kipaş Holding, Bozüyük’te 160 bin metrekare arazi üzerindeki 46 bin metrekare kapalı alana kurulan fabrikada oluklu mukavva sektöründe hedeflediği yıllık 57 milyon 153 bin 600 kg’lik ve 119 milyon metrekarelik üretim kapasitesine kısa sürede ulaştı.

Sektörünün son teknoloji ekipmanlarını bünyesinde barındıran Endüstri 4.0 sisteminin tüm olanaklarına sahip olarak dikkat çeken tesis, ayrıca oluklu mukavva ile birlikte konfeksiyon hattı ile yarı mamul ve mamul (kutu) alanında da 14 milyon 859 bin 936 safiha ve 42 milyon 293 bin 664 ton kutu üretim kapasitesiyle Türkiye’nin büyük bir açığını kapatıyor.

2018 yılında üretime başlayan Bozüyük’teki Kipaş Kağıt’ı Yönetim Kurulu Başkanvekili Halil İbrahim Gümüşer ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret eden Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, üretimde, faaliyette ve istihdamda tam kapasiteye ulaşan firmasını ziyaret ederek çalışanlarıyla birlikte kurban kesti.

Kağıt yatırımlarıyla bu anlamda oluşan cari açığın azaltılması için gereken desteği verdiklerini belirten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öksüz, “Bilindiği üzere Kahramanmaraş’ta kağıt yatırımımız var. Aydın Söke’de Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını kuruyoruz. Bozüyük’te de yine yurt içinde yoğun talep gören oluklu mukavva ve kutu alanları üzerine bir tesisi faaliyete geçirdik. Kipaş olarak gerek istihdamda gerek üretimde hedeflediğimiz rakamlara ulaştık. Bu başarının elde edilmesinde büyük emeği olan Yönetim kurulumuza ve çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Kipaş artık ambalaj sektöründe de bir markadır” dedi.

Ziyaret, kurban kesimi ve toplantının ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol