Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN MUSTAFA NARLI, OSBÜK YÖNETİMİNDE

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Hasan Büyükdede, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu'nun da katıldığı genel kurulda, OSBÜK Başkanlığına yeniden Memiş Kütükcü seçilirken, yönetim kurulu Bekir Sütçü, Cengiz Şimşek, Erdim Noyan, Mustafa R. Türker, Necip Filiz, Selçuk İskender, Mete Çağlayan, Mustafa Narlı, Murat Çökmez, M. Sabri Ünlütürk, Cem Hısımcıl, Gül Akyürek Balta, Cem Gün, Memet Aslan'dan oluştu.

OSBÜK yönetiminde Kahramanmaraş’ı Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı temsil edecek.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Arif Parmaksız’ın Divan Başkanlığında yapılan OSBÜK 21. Olağan Genel Kurulu’na Konya Valisi Vahdettin Özkan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, OSB başkanları, oda ve borsa başkanları, OSBÜK Genel Kurul Delegeleri ile misafirler katıldı.

Genel kurulun açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, sözlerine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Kütükcü, “Rabbim ülkemize, milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın. İnşallah yaralarımızı birlikte sarmaya, deprem bölgesindeki organize sanayi bölgelerimizi ve şehirlerimizi devlet-millet el ele vererek ayağa kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.

ÇOK ÇALIŞTIK, ÇOK ÜRETTİK, ÇOK İHRACAT YAPTIK

Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisinin lokomotifi olduğunun altını çizerek Türkiye’yi büyüten tüm OSB’lere ve başkanlara teşekkür etti. Son dönemde dünyada çok büyük ekonomik dönüşümler yaşandığını, Covid-19 ile hızlanan bu süreçte sanayicilerin de yeni sorunlarla karşılaştığını ancak tüm sorunların birlik ve beraberlikle aşıldığını belirten Kütükcü, şunları söyledi: “OSB camiası olarak bir ve beraber olduk. Biz bir oldukça, engelleri, zorlukları da birer birer aşmayı başardık.  Çok çalıştık, çok ürettik, çok ihracat yaptık. Organize sanayi bölgelerimizi, üretim camiasının en güçlü temsilcisi haline getirdik. Sanayi üretiminin, istihdamın, ihracatın lokomotifi olduk.  Başarımız sınırları aştı, dünyaya örnek olduk.

Bu dönemde sadece ülkemizi değil, küresel ekonomiyi tehdit eden salgınlara, savaşlara şahitlik ettik. Ancak tüm bunlara rağmen, organize sanayi bölgeleri olarak sorunlara teslim olmadık. Olumsuzluğa odaklanmadık. ‘Bizim işimiz üretim’ dedik, işimize baktık. Türkiye’nin küresel tedarik zincirlerine eklemlenmesine öncülük ettik. Biz ürettikçe Türkiye büyüdü, Türk sanayisi gelişti. Güçlü organize sanayi bölgelerimizin mimarı OSB başkanlarımı, delegelerimizi, bölge müdürlerimi, organize sanayi bölgelerimizde çalışan, emek veren, alın teri döken her bir kardeşimi, 67 bin sanayi işletmemizin her birini yürekten kutluyor, bu üretim ordusuna teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

OSB’LER DÜNYAYA ROL MODEL OLDU

Genel Kurulda konuşan TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, OSB’lerin Türkiye’nin tüm dünyada rol model olduğu bir proje olduğunun altını çizdi. Türkiye’de OSB kurulmayan il kalmadığını belirten Murzioğlu, “Sadece geçen sene 16 yeni OSB faaliyete geçti. OSB’lerimizde üretim yapan fabrika sayımız 67 binin üzerine çıktı. Buralardaki istihdam 2,5 milyona, ihracat 65 milyar dolara, ihracat yapan firma sayısı 10 bine ulaştı. Sanayi istihdamının ve ihracatının neredeyse yarıya yakınını OSB’lerimiz sağlar hale geldi. Sayın Memiş Kütükçü Başkanlığında OSBÜK’ün ve OSB’lerimizin hizmet kapasitesi de büyüdü ve genişledi. OSB’ler içinde model fabrikalar, AR-GE ve tasarım merkezleri kuruldu” şeklinde konuştu.

OSB’LERİN HIZLA LİMANLARA ULAŞMASINI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise, OSBÜK ile birçok konuda beraber çalıştıklarına dikkati çekerek, OSB’lerin sorunlarının çözülmesi ve şartlarının iyileştirilmesi için gayret gösterdiklerini anlattı.

OSB’lerde talep edilen arsaların büyüdüğüne işaret eden Büyükdede, “Türkiye ilerleyen dönemlerde daha büyük sanayi alanlarına kavuşmak zorunda kalacak. Biz de sanayi alanlarında bu ihtiyacı karşılamaya gayret ediyoruz.” ifadesini kullandı. Büyükdede, OSB’lerde istihdam konusunda ciddi problemler olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Büyükşehirler insan kaynağı konusunda zorluklar var. Bazı bölgelerimizde ise istihdam fazlamız var, bu bölgelere doğru transferler önümüzdeki dönemde de olacak. Bütün illerimiz birer endüstri alanı haline daha da gelişmiş olarak gelecekler. Yeni dönemin en büyük problemlerinden bir tanesi de ulaşımdır. OSB’lerin hızla limanlara ulaşmasını sağlamamız gerekiyor. OSB’lerin içinde demiryolu ağlarının çözümleneceği döneme girmiş olacağız.” 

Gerçekleşen genel kurulda OSBÜK Başkanlığına yeniden Memiş Kütükcü seçilirken, yönetim kurulu Bekir Sütçü, Cengiz Şimşek, Erdim Noyan, Mustafa R. Türker, Necip Filiz, Selçuk İskender, Mete Çağlayan, Mustafa Narlı, Murat Çökmez, M. Sabri Ünlütürk, Cem Hısımcıl, Gül Akyürek Balta, Cem Gün, Memet Aslan'dan oluştu.

OSBÜK yönetiminde Kahramanmaraş’ı temsil eden KTB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı yönetimde yer aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol