banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

AKEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. AR-GE MERKEZİ GÖZ DOLDURUYOR

Merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan CİGRE (Büyük Elektrik Sistemleri Uluslararası Konseyi) tarafından bu yıl 90 ülkeden 3500’ün üzerinde katılımcıyla 49.su düzenlenen Paris Session etkinliği gerçekleştirildi.

 Türkiye’den 7 adet bilimsel yayının kabul edildiği etkinlikte AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. de AR-GE Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve elektrik dağıtım şebekelerinde teknik kayıpların analiz edildiği bilimsel çalışma ile yerini aldı.

Paris’te gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili açıklama yapan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. AR-GE Merkezi Teknik Projeler Yöneticisi Fatma AVLİ FIRIŞ Teknik kayıpların gerçek bir elektrik dağıtım şebekesi üzerinde analiz edildiği bilimsel çalışmamızla, Paris Session’a davet edildik.

Güneş enerji santrallerinin elektrik dağıtım şebekesindeki teknik kayıplar üzerindeki etkisini incelediğimiz bu çalışmayla, çok sayıda üretim tesisi tarafından üretilen yüksek düzeydeki enerjinin tek bir noktadan şebekeye verilmesi yerine, aynı gücün dağıtılıp uygulanması ve kurulacak üretim tesislerinin en uygun lokasyonunun belirlenmesinin, yaşanacak teknik kayıpların en aza indirilmesi konusunda kritik önem taşıdığı tespit ettik.

Japonya, Ürdün, Hindistan, ABD, Güney Afrika gibi çeşitli ülkelerden katılım sağlayan araştırmacılar; gerek çeşitli sorular sorarak gerekse görüntü ve ses kaydı alarak çalışmamıza yoğun ilgi gösterdiler.

Dünyanın dört bir yanından elektrik güç sistemleri alanında önde gelen şirket yetkilileri, akademisyen ve uzmanları bir araya getiren global düzeydeki bu etkinlikte AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak yer almak bizim açımızdan gurur verici oldu.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol