banner1483

Yazılarımı sürekli takip eden, canlı yayınlarımı son saniyesine kadar izleyen ve yayından kopmayan bazı okurlarım, izleyenlerim haklı olarak soracaklar; ‘Düne kadar eleştirdiğin Ekinözü belediye Başkanı Bilal Eker’i ne oldu da, ne değişti de bugün methiye düzmeye kalkıştın!’

Haklısınız, doğrudur. Başkan Bilal Eker’i eleştirdim. Bir şey yapmadığı için, olmayan icraatları varmış gibi, üstelik de büyüterek, abartarak, Büyükşehrin katkılarını kendine mal edip, başkalarının hizmeti üzerinden siyaset ve yerel yöneticilik yaptığını düşünerek eleştirdim.

Eleştirdim de, aradan ne geçti, ne oldu da U dönüşü yaptım! Bunu sorun  bana!

*

Hani bir veciz söz vardır; ‘Gördüm ve başımdan geçti demek, duydum demekten daha mükemmel bir muhakeme şeklidir!’

İnsan bilmediğine, tanımadığına, görmediğine yabancıdır, daha ileri gidersek düşmandır.

Bizim mesleği, kariyeri ne olursa osun, kimseye düşman olmak gibi bir lüksümüz, heva ve hevesimiz yok! Olmadı, olması da mümkün değil.

Nihayetinde seçilmiş herkes hizmet etmek, insanların yaşam kalitesini artırmak, beklentilere cevap verebilmek için aday oluyor, seçiliyor veya atanıyor. Ekinözü Belediye Başkanı sayın Bilal Eker de bunlardan biri.

Ancak… Çalışmasın, hizmet üretmesin, halkın beklentilerine, ihtiyaçlarına cevap vermesin, ilçe halkı ile barışık yaşamasın, partiye ve davaya zarar versin, yine yazar, yine eleştiririm.

*

Gelelim meseleye…

Yaklaşık bir ay önce Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker’in daveti üzerine ilçeye gittim. ‘Mehmet abi, yazılanları geç bir tarafa, bir de benden dinle neler yaptığımı’ deyince yok diyemezdim.

Geçen hafta sonu, Cumartesi günü, AK Partinin yereldeki hafızası, Ankara’daki en güçlü temsilcisi Milletvekili sayın Av. Ahmet Özdemir ve gönüllere dokunması ile birlikte hizmet üretmeye başlaması, insan odaklı projeler geliştirmesi sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör’ün de gittiği Ekinözü’nde bir ay önce gördüklerimin açılışı yapılırken, en önemlisi ilçe nüfusundan fazla insanın o muhteşem karşılama törenini gördükçe, Başkan sayın Bilal Eker’e halkının ilgisini, muhabbetini, sevgisine şahit oldukça, kendi kendime ‘Galiba haksızlık etmişim!’ demek geçti içimden.

*

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü sağduyulu konuşması için herkes alkışladı. Net mesajlar verdi, birlik beraberlik vurgusu yaptı, büyükşehir olarak Ekinözü’ne özellikle olduğundan fazla hizmet verdiklerini söyledi, ilçenin kıt imkânları ile büyük işlere başaran Başkan Bilal Eker’i tebrik etmekten de geri kalmadı.

Bilal Eker’in gönlünde Ahmet Özdemir var. Yüreğinde ayrı bir yer edinmiş. Çok seviyor, O’nu her fırsatta onurlandırıyor, gıyabında da olsa yere göğe sığdıramıyor.

Milletvekili sayın Ahmet Özdemir’in ifadesi ile; ‘Bilal Başkan ben il başkanı iken o da ilçe temsilcim idi. yaptıklarına, yapacaklarına kefil oldum. O’nu başarılı buluyorum!’ demesi boşuna değilmiş.

Sonra salonu dolduran kadın-erkek, genç –ihtiyar herkesin tek bir ağızdan ‘Ekinözü seninle gurur duyuyor!’ demeleri hâlâ kulaklarımda.

‘Bu kadar kalabalığı nasıl topladın?’ diye sorduğumda, ‘Daha bu ne ki, Ahmet Özdemir vekilimin bir önceki gelişindeki kalabalığı görecektin!’ demişti.

Açılışlar dört dörtlüktü. İlçe için hayati önem kazanmış, ihtiyaç haline gelmiş misafirhane, halk ekmek, düğün salonu ve diğerleri…

İlçenin o dar ve kısıtlı imkanları ile harikalar yaratmış. Tabi bu eserlerin vücuda gelmesinde Büyükşehir belediyesinin katkıları, milletvekili sayın Özdemir’in desteği eksik olmamış. Başkan Eker de bunu her fırsatta dillendirdi zaten. Ama Eker Başkanın gönlünde Özdemir’in ayrı bir yeri, sevgisi var.

Bunun da altını kalın çizgilerle çizmem gerekiyor.

Salonda yaşlı bir adamın, ayağa kalkıp Özdemir’e hitaben; ‘Seni birinci sırada milletvekili adayı olarak görmek istiyoruz!’ demesi salonda yankı uyandırırken, her zamanki mütevazı tavrı ile bildiğimiz Özdemir şu cevabı verdi ihtiyar adama, ‘Amca teşekkür ederim. Listede birinci sırada olmak önemli değil. Sizin gönlünüzde birinci sırada isem, ne mutlu bana!’ demesi ayrı bir letafet, ayır bir incelik, usta bir siyasetçi cevabı idi.

*

Dönüşte yolu merkeze değil, Ilıca’ya çevirdim. Biliyorsunuz, Ilıca benim ikinci mahallem. AK Parti İl Başkan Yardımcısı sevgili Bünyamin Torun ve Elbistan için önem arz eden işadamı Murat Şahin ile üstelik de Suçatı’na kadar milletvekili Ahmet Özdemir ile birlikte, keyifli bir yolculuktan sonra yorgunlukla birlikte kendimi Ilıca’ya dar attım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol