banner1483

Filiz Hanım gazetemin ve sitemizin köşe yazarı.

Karakteri kadar üslubu, tavırları, duruşu ve tarzı da güzel. Öğretmen olunca, edebiyatı da mükemmel olunca, teklifimizi kırmamış, sürekli olmasa da ara sıra gönderdiği eğitime yönelik yazıları ile okurlarının gönlünde taht kurmayı bilmişti.

Günümüzde, okuyan ve yazan kesim yok gibi. Az kaldı desem yeri. İnsanlar gazetelerin ve sitelerin haberlerini bile detayına kadar inmeden, başlıkları ile yetinmeyi yeğ tutuyor, bu başlıkla karar veriyor, empati yapıyor, içeriğine bakmadan fikir sahibi olmaya çalışıyor.

Ki bu da zaman zaman insanları yanıltıyor, mahcup ediyor!

*

Eğitimci Filiz Avcı Dişçeken, 125. Yıl Özel Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı. Eşi de Göksun’lu olan eğitimcimiz, tam bir Kahramanmaraş ve eğitim sevdalısı…

Eğitimci ama farkındalıkları olan bir eğitimci. Eğitimde fark yaratan bir eğitimci, yazar. Maşallah çok aktif. Sosyal sorumluluk projeleri dâhil, eğitime, özellikle engelli çocuklarımıza yönelik faaliyetlerde yer alırken, herhangi bir karşılık, çıkar beklemeden, bunu bir gönül işi ve Allah rızası için yaptığının bilgisi kadar belgelerini de ortaya koyan birisi.

*

Eğitim camiasının ve yazıların hanımefendisi diye yorumladım kendisini.

Kahramanmaraş’ta, özel eğitim alanında ilkleri gerçekleştiriyor. Öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde aktif olmaları yönünde öncülük ediyor. Özel gereksinimli öğrencileri ile TÜBİTAK BİLİM FUARI, ERASMUS AB Projesi, Eğitimde Model Örnekler Projesi, E-twinnig projeleri yürütüyor. Lider bir öğretmen...

2020-2021 eğitim öğretim yılında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Kahramanmaraş’ta ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi.

Özellikle özel eğitimde, öğrenmenin, okul ve okul dışında eğlenceli, öğretici ve faydalı olduğunu düşünen, özveri ile çalışan bir eğitimcimiz.

*

Tüm okul öğrencilerini, topluma hizmet çalışmaları ile buluşturuyor. Sinema, tiyatro, sosyal etkinlikler, sportif faaliyetler gibi okul içi ve okul dışında öğrenme ortamları yaratmaya gayret gösteriyor. Özel eğitim öğrencilerinin bağımsız yaşam becerileri elde etmeleri, mutlu ve üretici bireyler olmalarını hedefliyor. Özel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitiminde uygulamanın, gezerek öğrenmenin, hayatın içerisinde olmalarının, kaynaştırma eğitiminin büyük katkılarının olduğu bir bilinçle, öğrencilerinin gönlüne dokunan, fedakâr bir öğretmen...

*

Tüm okul kadrosuyla, adeta Kahramanmaraş'ın incisi gibi örnek çalışmalar yapıyor.  Öğrencilerin toplumsal uyum becerilerinin, dil ve konuşma gelişimlerinin artması yönünde güzel etkinlikler yapılıyor.

 Okulunda geleneksel Türk okçuluğu projesi devam ediyor. Öğrenciler her hafta geleneksel Türk okçuluğu dersleri alıyor. Şu sıralar yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını biliyorum. Mayıs ayında öğrencilerin bir kısmıyla Almanya'ya gidecekler. Daha sonra İtalya... Başarıları daim olsun. Kolaylıklar dilerim.

Yüzlerde tebessüm olmak ne güzel...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol