Bildiğim avlanmaz, bildiğim keklik genellikle tepelerde, yamaçlarda, ağaçlık alanlarda hayatını sürdürür iken, ‘Bu keklik muhabbeti de nereden çıktı?’ dediğinizi duyar gibiyim.

Durun daha soru bitmedi, peki devam edeyim, avlanan kekliği çam dalına bağlarlar mı? Genç gazeteci kardeşim Ali Keklik duymasın valla? “Abi bari gül dalı deseydin!” diye sitem edeceğini bildiğim için türküdeki espriyi bozmak istemedim.

Erken seçim tartışması sürüp gidiyor. Her ne kadar Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan seçimin normal takviminde, yani 2023 Haziran’ında olacağını söylese, iddia etse de, bu fakir bir yıl erkene çekilerek 2022 Haziran’ında yapılacağına kesin gözüyle bakıyorum.

*

Bu meselede siyaset mühendisleri iddiaya bile girmişken, dikkat ediyorum ki, sizin de dikkatinizden dikkatlerinizden kaçmamıştır, bütün partiler soyunma odasından çıkıp sahada ısınma hareketlerine başladılar bile.

Kimisi eşofmanlarını çıkartmazken, çıkartanlar teknik direktörden sistem ile ilgili bilgileri, talimatları almaya başlayınca, hakemin de sahaya gelip düdüğü çalmasını bekliyorlar.

*

Kimse ayranım ekşi demiyor, kimse ‘biz seçime girersek nal toplarız, bize oy verenlerin yüzünü yere eğdiririz, alacağımız oy yüzde 1’i bulursa öpüp başımıza koyalım!’ demiyor.

Aslında biliyor ilk seçimde hezimet yaşayacağını.

Aslında biliyor seçim yapıldığında boyunun ölçüsünün alınacağını.

Aslında biliyor partisinin de, il ve ilçe başkanları kadar tüm teşkilatın hikâyeden ibaret olduğunu. 

Aslında biliyor özgül ağırlığının olmadığını.

Aslında biliyor tabela partisinden öteye gitmeyeceklerini.

Aslında biliyorlar bütünden kopan parçaların iflah olmayacaklarını.

Aslında biliyorlar seçime girerlerse rezil rüsva olacaklarını.

Aslında biliyorlar liderlerinin hikâye olduğunu.

Aslında biliyorlar düz ovada kekliklerin avlanmayacağını…

*

Kendi mahalleme bakıyorum, (medya cephesi) bazıları aklını bir yerlere kiralamış, vur Allah vur diyerek, her gün temcit pilavı gibi, ısıtıp ısıtıp gündeme taşıdığını ve gündem belirlediğini iddia ederek kendilerini alıp yücelere yığanlar, siyaset kulisinden, siyaset mühendisliğinden uzak duruyorlar.

Yazsınlar.

Gazetecilik apoletleri sökülen ve de en çok okunan, en çok tıklanan siteler, gazeteciler de yazsınlar!

Bu kabilecilik, ‘bırak yesinler birbirini’ zihniyeti, belli konuların, belli şablonların dışına çıkıp, biraz halkı yakından ilgilendiren seçime odaklansalar iyi ederler.

*

Siyaset sakin sularda yapılmaz! Siyaset yapıyorsanız, yapacaksanız, dalgalara göğüs gerecek, yüzme de bilmiyorsanız suya girmeyeceksiniz.

Evet, erken seçim var.

Bu mesele için, AK Parti İl Başkanı sayın Fırat Görgel ile iddiaya bile girdik. Ben erken seçim için 2022 Haziran ayını işaret ederken, sayın Görgel 2023 Haziran’ını işaret etti. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın söyleminden yola çıkarak bu iddiasını sürdürdü.

Takım elbisesine…

Kaybedersem üzülmem, bir gömlek feda olsun, kazanırsam da (ki takım elbise) sevinmem.

*

Hayırlısı olsun demekten başka elimizden başka bir şey gelmiyor.

Bakalım keklik düz ovada mı avlanacak, bakalım avlanan keklik çam dalına mı bağlanacak mı?

Şunun şurasında onbir ay kaldı.

Sabredin, bekleyin!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol