Adaylar belirlenmeden, ortaya şöyle bir dedikodu servis edildi, zaten bu şehirde fısıltı gazetesi o kadar etkin ki, her dedikodu manşetlere taşınıyor, e takipçisi-okuru da çok olunca, yalan söyleyeni-yazanı da Ahırdağı’na kaldırmadıklarına göre, herkes her şeyi söylüyor. Dilin kemiği yok ki.

Dulkadiroğlu, bir beyliğe adını veren kadim ilçe. Bir medeniyet şehri. Yerini altında bile hazine yatıyor. Bir an önce gün yüzüne çıkarılmalı, toplum tarihiyle yüzleşmeli.

Özellikle Doğukent’in tek talihsizliği, fay hattı üzerinde olması. Çünkü herkesin gözü bu yerleşim alanında.

Kader işte!

*

Herkes bilir, bendeniz Başkan sevgili Necati Okay’ı severim. Beyefendiliğini, gülümseyen yüzünü, iyi niyetini, ilçesine dair çabasını, dürüstlüğünü de.

2 dönemdir bu kadim ilçenin belediye başkanlığını yürüten Başkan Necati Okay için benden olumsuz tek kelime, tek cümle duyamaz, okuyamazsınız.

Benim eleştirim yanındakilere, çevresindekilere. Etrafını sarıp sarmalayanlara. Başkasının ne düşündüğü, hangi yorumlarla eleştirdiği beni ilgilendirmez!

Şimdiye kadar, kasaba veya mahalle kurnazlığı, zihniyeti ile belediyeyi yönetmediğine emin olduğum sevgili Okay hakkında dünyalığına dair tek bir kelime duymadım. Siyasetine, kişiliğine kefilim.

Yerel yöneticiliğine ve başarısına dair yorumu bölge halkına bırakıyorum. En önemlisi de arkasında kim vardı derseniz, halk vardı, teşkilat vardı.

*

Dulkadiroğlu, depremde en çok yara alan ilçe. Bu kesin! Çatısız binaya çul serilmeyeceğine inanan bendeniz, Başkan Okay’ın daha güçlenmiş, daha ufku geniş bir kadro ile ilçeyi ayağa kaldıracağına inanıyorum.

Dedim ya, belediyede bir şehir plancısı, jeoloji mühendisi, inşaat mühendisi, mimar ve diğer teknik kadro ile beklenenin de üzerinde kısa sürede Dulkadiroğlu’nu ve de Doğukent’i yeniden kuracak, buna inanıyorum.

Ekip, kadro bu yüzden önemli.

*

‘Başkan Necati Okay aday gösterilmez ise ilçe teşkilatı olarak toptan istifa ederiz!’ tehdidi, bu tehdit sonucu siyasete aklı yetenlerin ve abilerin partinin bekası, geleceği için böyle bir riski göze alamayacağı düşünülerek yeniden aday gösterilmesi gayet normal. Hani adam demiş ya, ‘Bana damdan düşeni getirin!’

Sebep ne olursa olsun, dürüst, şimdiye kadar yerel yönetim anlamında bir olumsuzluğuna, siyasi ve bireysel sabıkasına şahit olmadığımız sayın Necati Okay ile bir dönem daha ilçeye hayırlı olsun!

Tarlayı talayan ayrık otlarını temizlemesi şartıyla, başarı dileklerimi gönderiyorum.

Son sözüm, bu bir günah çıkartma yazısı değildir!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol