Başlıktaki veciz söz, ki günümüzde çok geçerli ve gündemini koruyor, Kartacalı Hannibal’a ait. Bunu, siyasetin beyefendi ismi Dr. Faruk Atlı’nın Pazar sohbeti yazısından öğreniyoruz. Teşekkür ediyorum.

Birçok bölümlerini alıntılayarak, özele gireceğ3i ve muhatabına cevap hakkı doğuracağı gerekçesiyle, bazı cümleleri de tırpanlayarak okumanızda fayda var diye düşündüm. İşte o Pazar sohbeti yazısı…

*

“Ayrıntılar önemsizmiş gibi görünse de aslında çok şey ifade eder. Muhatabının konuya ne kadar değer verdiğini, dikkat ettiğini ve önem verdiğini, özenli-özensiz olduğunu gösterir. Bu bir kurumsa kurumsallığı hakkında bilgi verir.

İYİ Parti olarak bizim tüzüğümüzde %25 cinsiyet kotası var. Yani 50 kişilik GIK listesinin en az 13’ü kadın olması gerekiyor. Bu nedenle çarşaf liste olsa ve kadın kotası yerine gelmemiş olsa yedek sıralardan kadınlardan kota tamamlanır.

24 Hazirandaki kongrede blok liste yapıldı. Sayın Genel Başkanımız (bence de doğru olarak) içinden divan oluşturacağı kendi yönetimini kendi seçti. Bir muhtar adayı azalarını, STK Başkanları, İl ilçe başkanı adayları yönetimini kendisi belirlerken Genel Başkan adayları da kendi yönetimini kendi belirlemeli doğal olarak.

3. Olağan Kongredeki GİK asil listesinde 12 kadın var. Tüzüğe göre böyle bir listeyle seçime gidemezsiniz aslında, kongrenin iptal sebebi, ama konu bu değil, konu Genel Merkezin özensizliği... İşte Milletvekili adayı listelerinde de durum bu... Bölge dinamiklerine dikkat etmeden, özen göstermeden yapılan listeler nedeniyle aldığımız sonuç ortada...

*

5 yıl önce teşkilatlarımız tam oluşmamışken, mahallelerde temsilcilerimiz dahi yokken, sandık başı görevlilerimiz yokken, Türkiye genelinde %9.96 (Kaharamanmaraş'ta %9.63) oy alırken; bugün, 5 yıl sonra üye sayımız, teşkilatlarımız, mahalle temsilcilerimiz ve sandık başı görevlilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Mecliste Milletvekillerimiz, grubumuz varken, Devletten seçim yardımı alırken aldığımız oy Türkiye genelinde %9.69 (Kahramanmaraş'ta %7.05) oldu. Bu Türkiye genelinde başarısızlık, Kahramanmaraş'ta hezimet, rezalettir.

Ben bu partinin Kurucu İl Başkanı, Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle 81 kale komutanından biri ve 2018 de yurtdışı oylarla milletvekilliğini kaybetmiş olmama rağmen milletvekilliği sıralamasına alınmamışken (ki benim durumumdaki kişinin dünyanın her yerinde her partide tekrar birinci sıraya yazılacağını bilecek siyasi tecrübem vardır) Sayın Genel Başkanımızın takdirlerine hiç eleştiri getirmedim. Çünkü bu parti Kahramanmaraş'ta benim çocuğum gibi, zarar görmesine asla rıza gösteremem...

Bu ülke için iyi partinin halen çok önemli bir parti olduğunu düşünen iyi partili bir vatansever olarak kongreden beklentim, gerek ülke genelindeki başarısızlığın gerekse yerelde (Kahramanmaraş) ki olağanüstü başarısızlığın sebepleri ve sorumlularının tespit edilip, nerde hata yapmış olduğumuzun, bundan sonra da düzeltmek için neler yapabileceğimizin tartışılmasıydı, zaten kurultayların amacı da budur. Ama biz sadece fırça yedik, aşağılandık, kahredildik.

Genel Başkanımızın canı sağ olsun, baş üstüne!

*

"Dinlememek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar" demişti ya Atatürk, biz de hiç yorulmadık. Genel Başkanımızdan, Kartacalı Hannibal'ın "Ya bir yol yapacağız, ya da bir yol bulacağız" dediği gibi bir çözüm bulmasını bekliyoruz...

Bize gelince; Anadolu’da bir söz vardır "Halaya kiminle düzülürsen onunla bırakılır" diye...

Biz bu halaya Meral Akşener'le beraber düzüldük, kendi mendili bırakmadan da halaydan çıkmayız...”

*

Sayın Faruk Atlı’nın yazısını okudunuz. Haklı yanı var mı, ya da katılmadığınız bölümleri, o sizin tercihiniz! Kendi düşüncesini ifade etmiş, içini dökmüş, rahatlamıştır umarım.

Bunu okur ve yorumlarken, ‘Keşke Meral Akşener’in peşinden gitmeseydim!’ diyen partinin kurucularından, eski GİK üyesi Av. Günay Kodaz geldi.

Yorum ve takdir sizin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol