banner1483

Bir erken seçim kokusunun, havasının dalga dalga yayıldığı şu soğuk kış günlerinde, siyaset ısınmaya başlayınca, bir hareketi, bir bereketi de beraberinde getireceğe beziyor.

Siyasetin bir meslek olmadığı kesin. Bir dönem varsınız, sonrası şansınıza, siyasi iradenin tasarrufuna kalmış. Şayet performansınız iyi ise, insan biriktirdiyseniz yüreğinizin bir köşesinde, kamuoyunda karşılığınız var ise, insanların cebine değil, gönlüne dokunmayı siyasetin vazgeçilmeze unsuru sayıyorsanız, şans kapısı sizin için aralanacak, ‘buyur!’  edileceksiniz.

Millet ittifakının en güçlü partilerinden olan, bugün itibariyle anketlerde neredeyse yüzde 20’nin üzerinde bir oy potansiyeli görünen İYİ PARTİ’nin bir önceki dönem milletvekili adayı, ki sandıktan çıkmış, gece yarısı ülke dışından gelen oylarla sırayı Ali Öztunç’a kaptırmış, amiyane tabirle direkten dönmüş sayın Dr. Faruk Atlı, bu dönemde de şansını deneyecek.

O gece, bizlerle birlikteliğinde, O’nu kararlı, azimli, heyecanlı ve iyi niyetli görünce, bir köşe yazısının şart olduğunu düşündüm ve gerek mesleki, gerekse siyasi sabıkasına rastlanmayan bu gönül adamı için kelimeleri, cümleleri içimden gelerek fedaya yeltendim.

Sayın Dr. Faruk Atlı beyefendi bir kişilik. Nezaketi, vakarı her zeminde ve ortamda kabul görmüş iken, hayalinin milletvekili olmak olduğunu bilmeyen yok.

Hayallerini gerçeğe dönüştürmek istiyor. Niyeti bu. Ama niyetinin halis olduğunu da herkese biliyor. Ondaki kararlılık, ondaki samimi duruş, ondaki ciddiyet, gelecek için umut vaad ederken, milletvekilliğinin bir kısmet, bir kısmet işi olduğunu da göz ardı etmiyor.

Tevekkül sahibi yani.

Hedefi, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında partisini, şehrimizi ve ülkemizi layıkı ile temsil etmek, kentin kanayan yaralarına merhem olmak, bu şehre, doğup büyüdüğü topraklar olan Hartlap dahil, ülkesine bu borcunu ödemek için çıktığı yolda, arkasından yürüyecek, kitleyi sürükleyecek bir  karaktere, siyasi birikime sahip olduğunu bilmeyen yok.

Klasik ifade olacak ama olsun, hedefi olmayanın geleceği de olmayacağından, bu kez sayın doktorum hedefi 12’den vuracak olursa, bize ‘hayırlı olsun!’ demek düşecek.

Ufku geniş, vizyonu olan bir vitrin sayın Atlı. Nasipse, kısmet ise, partisinin beyaz Atlı prensi neden olmasın!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol