banner1483

Tutulur diyenin aklından şüphe etseniz de aslına bakılırsa, ‘Dolu kadeh ters tutulur’ isminde bir müzik grubu varmış. Tarzım olmadığı halde, meslektaşım Neşe Yıldızhan’ın şirin mi şirin güzel yeğeni Büşra Burun zorla dinletti.

Rock tarzı bir müzik gurubu. Gençlerin çok dinlediği, konserlerine hınca hınç doldurduğu bir gurup imiş. 

Ben işin gurup veya müzik tarafında değilim. Takıldığım şey, gurubun ismi. Tabi ki dolu kadeh ters tutulmaz.

Dökülür!

Dökülürse de üstünüz başınız berbat olur, kokar, insan içine çıkamazsınız! O bakımdan dolu bardağı ters tutmak gibi bir cahilliğe soyunmayacaksınız!

*

Tabi ki bir şeyler söylemek, birilerini, bir şeyleri ima etmeye çalışıyorum. Ama asıl maksadım, size beyin jimnastiği yaptırmak, fırtınalar estirmek! Düşündürmek, sizi empatiye zorlamak! ‘Bu adam bilmece gibi yazıyor, acaba ne demek istiyor!’ girdabına sürüklemek!

Bir kere, ‘Bir masada iki kral olmaz!’ Son günlerde elimden düşürmediğim kitap. Sacit Aslan yazmış! Bir ipte iki cambaz oynamaz gibi…

Evet, bir köyde bir ağa olur.

Bir koğuşta iki dayı olmaz. Olursa bir olur, onun sözü dinlenir, ki kanun hükmünde kararname gibidir ağzından çıkanlar.

Bir işyerinde iki patron olmaz. Olursa ya çıngar çıkar, ya cinayet işlenir, ya mahkemelere düşerler, ya ikisi birden iflaslarını isterler.

*

Dolu bardak, dolu adam gibidir. İş görür, lafı dinlenir, itibarı yüksektir, boş konuşmaz, konuşursa da dikkate alınır, yeteneklerinden yararlanılır, hele bir de eli, yüreği açık ise birinci sınıf adam kalitesi listesinde ilk sırada yer alır.

Boş çuvalın dik durduğunu gördünüz,  duydunuz mu?

Boş adamların önce kendine, sonra başkalarına faydası olduğunu duyan, gören var mı içinizde?

Boş kadeh kafa buldurmaz, boş bardak su ihtiyacınızı gidermez!

Boş bardak, boş adam gibidir. Ne kendine hayrı dokunur, ne topluma. Şayet bu boş adam, adamlar ya da, bir yerlere niyetlendilerse, kendilerini bulunmaz Bursa kumaşı yerine koyuyorlarsa, toplumda da karşılıkları yoksa, boşuna heveslenmesinler!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol