banner1451
banner1461

Geçmişte, kısa bir süre önce ‘Sözünü dudaktan esirgemeyen adam’ takiben de, ‘siyaseti de kendisi kadar cesur adam!’ diye tanımlayıp tarif edince, arayanlar olmuş kendisini ve bendenizi.

Merak etmişler. ‘Bu zamanda böyle cesur yürek kaldı mı?’ dercesine tanışmayı düşünenler olmuş ve aramışlar da kendisini.

Zaman gösterdi, baktım ve takip ettim ki, tanımlamamda sıkıntı yok, isabet kaydetmişim. Yani hedefi 12’den vurmuşum!

*

Gözü kara desem, yanlış anlaşılır belki, gözünü budaktan esirgemeyen biri demeye getirsem, farklı yorumlanır belki ama, çok da umurumda değil kimsenin ne diyeceği. Ben kendi düşüncemi, kendi gözlemlerini yazıyorum nihayetinde…

Ama sözünü budaktan esirgemeyecek kadar cesur birisi. Siyaseti de, karizması da, duruşu da öyle…

Faturası da, hesabı da, vebali de bana ait.

*

Bu yaşımıza kadar, 51 senelik meslek hayatımızda çok çok başbakan, çok bakan, çok milletvekili ve çok da belediye başkanı gördük. Siyasi partilerin il ve ilçe başkanları da bu listeye dâhil. Ancak son dönemde tanıdığım bu  delikanlı adam, bir gözü pek siyasetçi Av. Doğan Murat Kılıç çok farklı bir kişilik.

Mesleğindeki başarısını, ehliyetini, liyakatini terazi kefesine koyamam. Ona meslektaşları, müvekkilleri karar verir!

Ama siyasetine gelince… Sadece mensubu olduğu partinin üyeleri değil, herkesin takdir ettiği bir yiğit adam Doğan Murat Kılıç.

Yanılır mıyım ilerleyen senelerde, sanmıyorum.

*

‘Keşke daha önce tanısaydım!’ diyebileceğim nadir isimlerden biridir Doğan Murat Kılıç. Tanıdıkça sevdim, oturup sohbet edince daha çok güvendim, daha çok gönülden sevmeye başladım. Çünkü net, dobra ve dürüst.

Gözünü budaktan esirgemeyecek kadar mert, son sözünü peşin söyleyebilecek kadar cesur, tavrını açık ortaya koyabilecek kadar delikanlı, açık sözlü. Partisi için, lideri için ve memleketi için, bayrağı için, uğruna yoluna baş koyduğu davası için kelle koltukta gidebilecek birisi…

Siyaset özveri ister, siyaset zaman ister, siyaset maddi imkan ister. En önemlisi de şu zamanda, cesaret ve yürek ister.

Ee, bu da İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Doğan Murat Kılıç’da fazlasıyla varken, onunla siyaset yapan arkadaşları gerçekten çok şanslılar.

*

Bir önceki yazımda şunları yazmıştım sevgili Kılıç için; “Bu kadar aktif olan siyasetçi çok az çıkıyor. Kendini kanıtlamak gibi bir derdi yok. En büyük sermayesi delikanlılık, dürüstlük, memleket severlik.

Lafını esirgemiyor, doğru bildiği, inandığı meselelerde masaya yumruğunu vurmasını biliyor. Posta koymak ibaresi belki biraz ileri bir iddia olur da, il başkanına, partisine, gönüldaşlarına ve liderine olan sadakati sebebiyle, eh damarında akan kanın renginden de olsa gerek, eyvallahsız bir siyaset güdüyor. 

Nezaketli… Saygılı… İnançlı… Ve de kararlı…”

Bu yazdıklarımın, bu düşüncelerimin bugün için de arkasındayım, yarın da.

Soyadı Kılıç ya, kılıcının önü de kesiyor, arkası da… Ufku geniş, vitrini zengin, vizyonu dört dörtlük ve başlıkta da dediğim gibi, iğnenin deliğinden Bağdat’ı  görebilecek kadar zeki, algılı, duyarlı, memleketsever ve milliyetçi bir dost.

Üstelik de yakışıklı ve karizmatik. Cesur yürek! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol