banner1483

“Ülkemizde tarım sanayiinin gelişmesi için, biz her zaman üretimden yanayız. Topraklarımız boş kalmamalı. Bu anlamda işadamlarımıza da büyük görevler düşüyor. Birlikte hareket edersek, şehrimiz tarımını istenilen noktaya getirmek için büyük bir adım atmış oluruz.”

Bu sözleri, geçmişte, bu şehirde gelmiş geçmiş en başarılı sivil toplum kuruluş kanaat önderlerinden, MÜSİAD eski başkanı Sami Kervancıoğlu’nu ziyaret ettiğinde sarf etmişti. Kaldı ki bu ve benzeri ziyaretlerde tarımın önemini her daim savunmuş, kalkınmanın üretmekten geçtiğini anlatmıştı müteaddit defalar.

Her ortamda, her fırsatta, meslektaşları veya basın mensupları ile bir araya gelindiğinde, bilgi ve birikimini ortaya koyarken, tarımsal yatırımlar hakkında da önerilerde bulunmuş, Kahramanmaraş’ın bir tarım kenti olduğuna vurgu yapmış, iş dünyasının tarıma önem vermesi gerektiğinin de altını çizmişti Doç. Dr. Ziya Dumlupınar.

Evet, konumuz Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı sayın Doç. Dr. Ziya Dumlupınar…

Kendi alanında bir marka O…

Akademik kariyerine her geçen yıl bir başka başarısını ekleyen şahsiyet.

Şahsiyeti kadar toplumsal duyarlılıkları ve hassasiyetleri olan bir akademisyen. Üstelik de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde öğrencileri ve arkadaşları arasında çok sevilen, sayılan bir isim.

Düne kadar Ziraat Mühendisleri Odasının Başkanı idi. 4 yıl önce bu göreve gelirken, söz vermişti üyelerine. “2 dönemden sonra bırakacağım!” demişti.

Verdiği sözü tuttu. Harbi adam!

Oysa günümüzde, herhangi bir koltuğa mıh gibi çivilenenler, ballı lokma tatlısı gözüyle baktıkları koltuklarını bırakmayan  koltuk sevdalıları inadına, 2 dönem sonra nöbeti, bir anlamda bayrağı bir başka meslektaşına devretti.

Fikirleri, projeleri olan bir akademik kariyere sahipti. Uyaran, uyandıran, bilgi ve birikimlerini alanındaki kesimlerle paylaşan, benden çok bizden yana tutum ve davranışları ile takdir toplayan Dumlupınar Hocamız, sempatisi kadar vefalı bir dost da…

Şimdi Üniversitedeki görevinin başında. Öğretim üyesi. Ama tarımı, tarım dünyasını anlatmaya, tarımın sorunlarını dillendirmeye devam edecek.

Sağlıklı bilgilerle, eğip bükmeden…

Kişiliği kadar mesleki donanımına kefil olduğum bu dost insanı bağımıza basarken, yeşili, doğayı, temiz çevreyi, yerli ve sağlıklı üretim ile yerelde @tarımsal kalkınmayı içtenlikle anlatmaya devam edecek.

Teşekkürler sevgili Dumlupınar! Çevre ve insana değer veren delikanlı. Bahtın ve yolun açık olsun azizim!  

*

Yukarıda da söyledik, şimdi nöbet, yani bayrak, birlikte çalıştığı meslektaşı, başarı çıtasını yükseltecek, başarı hikâyeleri yazacak sayın Mustafa Kırbaş’ta.

Her ikisine de başarılar diliyorum!

Kazanan Ziraat Mahendisleri Odası, tarımsal kalkınma ve Kahramanmaraş olsun!

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol