Kendini siyasetin ve yöresinin merkezine koyan, hasbelkader bir ilçede, veya büyükşehirde siyasetin ucundan kıyısından tutunmuş bazıları, kendilerini potansiyel belediye başkanı yerine koyup, Mart-2024 mahalli seçimi için görevlerinden istifa edip aday adayı oldular.

Örneğin, Cumhur ittif1akı kendi arasında bir protokol gerçekleştirdi, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit Milliyetçi Hareket Partisine verildi.

Geçenlerde bu 3 ilçemize, adaylarına, ilçedeki siyasi konjonktürü tahlile çalışarak kişisel yorumlarımı sıralamıştım.

*

DİMYAT için ara not; Dimyat aslında bir ilçe değil, Mısır’a merkezlik yapan bir şehirdir. Orta Çağ boyunca bir ticaret limanı olarak gelişmiştir. Haçlı seferleri sırasında Hıristiyanların eline geçen Dimyat, Memlükler tarafından tahrip edildikten sonra binalar Osmanlı Dönemi’nde yeniden inşa edilmiştir ve çoğu hâlâ kullanılabilir durumdadır.

Dimyat pirinci ve pirinç fabrikaları ile ünlüdür. Zamanında bulgurdan daha yüksek değeri olan pirince olan ilgi artmış. Bulgurdan daha çok ticareti yapılır olmuş. Değerli görülen pirinci elde etmek isterken bulgur geri planda bırakılır ve bulgur tüccarlarına satılarak kazancıyla pirinç alınıp satılmaya başlanır. Ancak bazı beklenmeyen olaylar gelişir ve daha kârlı bir iş yapayım derken elindekilerden de olunur.

*

Şu gerçeği ister kabul edin, ister etmeyin, MHP bu ülkenin, hangi ittifakın içinde olursa olsun, ülkenin teminatı, çimentosu, garanti belgesi.

Bu gerçeğe kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

Şu gerçeği de gözardı etmemek gerek, Nurhak CHP’nin kalesi ve başka bir partinin bu ilçede seçim kazanması, siyasi tarih açısından hem milat olur, hem de büyük sürpriz.

Pazarcık’ta bile, şayet pazarlıklar yaşanmaz ise, ortada paralar cirit atmaz ise, ayrık otlarının köküne ayran dökülmez ise, aynı kulvarda yüzenlerin veya aynı suda balık avlayanların bölünmeleri zuhur etmez ise, CHP’ye hayırlı olsun!

Cumhur veya millet ittifakı partilerinin aday adayları seçilemeyince iki seksen yatacaklar, umdukları dağlara kar yağacak, eldeki bir kuş daldaki bin kuştan daha evladır felsefesinden yola çıkarak, kaybettikleri koltuk için oturup yas tutacak, ağlaya ağlaya gözlerini kan çanağına dönecek.

*

Çağlayancerit’te mesela… AK Partideki bazı dostlar, Mart seçimi için aday adayı oldular. İlçe başkanı görevinden istifa etti, bakan olurum umudu ile sahaya çıktı, lakin ilçenin koltuğu yine MHP’ye ipoteklenince, hayalleri suya düştü, hazır koltuklarından oldular.

MHP için halihazırdaki belediye başkanı Hanifi Sarıaltun ile bir önceki dönemin belediye başkanı, AK Partiden soyutlanıp MHP kimliği ile belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan Üzeyir Kızılseki arasında gider gelir.

Keşke ilçeye bir kadın eli değseydi, keşke 4 üniversite mezunu, boyu kısa olsa da aklı çoğundan uzun, üstelik de bölgenin hafızası, siyaseti de ve bölgenin sorunlarını da bilen, görev verilirse asla tensip edeni mahcup etmeyecek, bölgesine yararlı olabilecek Sultan Ünal da aday gösterilseydi.

*

Koltuk ve başkanlık hevesi ile görevlerinden ayrılanlar…

Siyasette keşke’lere yer yok. Yani başlıkta dediğim gibi, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldular. Aday gösterilemeyince, seçilemeyince kafalarını taştan taşa vururlar mı, o da kendilerinin sorunu.

Pişmanlar mı, kendilerine sormalı.

*

Ekinözü, sağlık turizminin önemli merkezi. Aynı zamanda da ünlü halk şairimiz Abdürrahim Karakoç ve milletvekilimiz sayın Doç. Dr. Zühal Karakoç Dora’nın memleketi.

Nüfusu toplasan 10 bin, merkezden ilçeye çalışan dolmuş bile yok. Bize göre sayın Zühal Karakoç Dora MHP’nin oy potansiyelinin olduğu daha büyük bir ilçeyi isteseydi, isabetli olacaktı. Bu ilçede CHP oylarını, Aşağı İçmelerdeki aşiret oyları görmezden gelinmemeli.

Ama memleket işte! Ya seçimde MHP bu seçimden zaferle çıkamaz ise, ne olacak! Faturası kime kesilecek!

*

Evet, teşkilat başkanları, devlet memurlar başkan olmak için aday adayları oldular da, acaba tekrar eski görevlerine geri dönebilirler mi?

Kurumlar, kutsal görevler, siyasetin merdiven basamağı mı?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol