Bu hareketini, bu tutumunu, bu davranışını, bu yeni siyasi metodunu beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Kibirsiz, kasıntısız, tepeden bakmayan, insanlara güler yüzünü esirgemeden çıkmış delikanlıca oy istiyor, destek bekliyor herkesten.

Halka rağmen siyaset yapılmaz. Fırat Görgel Başkan bunu iyi bilir.

Zamanında koltuğa oturduğunda Hayrettin Güngör Başkanıma bir tavsiyede bulunmuş, koltuğa çok oturmadan, sıkı sıkıya bağlı kalmadan, ara ara tebdil-i kıyafetle toplu taşıma araçlarına binmesini, orada insanların neler konuştuğuna şahit olmasını tavsiye etmiştim. Hatta bir çayhaneye, mahalle berberine, kahvehaneye, hamama gitmesini de önermiştim.

Dinlemedi.

Çünkü siyasetin kalbi toplu taşıma araçlarında, kahvelerde, berber dükkanlarında atıyor. Hamamda sadece ter atmıyor, siyasetin kalbinin atışını da hissedebiliyorsunuz!

*

Şimdi, genç, enerjik ve heyecan kasırgası estirecek olan Fırat Görgel, ‘yolda, çarşıda, pazarda, sanayi sitesinde, çocuklarla, esnafla, otobüste, her yerde karşınıza çıkabilirim!’ düşüncesi-taktiği  ile bindiği toplu taşıma aracında vatandaşlarla sohbet ediyor. Halk bu tutumu sevdi, tuttu.

Önerilerini dinliyor, kafasına not ediyor, en önemlisi onlardan biri gibi hareket edip, onların gönlüne giriyor. Hem kendisi mutlu oluyor, hem vatandaş.

Vatandaş adam yerine konduğunu hatırlıyor.

*

Seçim müziğini dinlemediyseniz tavsiye ederim. Sözleri müzikle uyumlu, harika! Kim hazırladıysa eline sağlık!

Ekip diyorum ya uzun zamandır, ben o ekibi tanıyorum biliyorum ve o kadar da beğeniyor, takdir ediyorum.

Çarşıda-pazarda, yolda yürürken karşısına vatandaş cıkıyor. Herkes AK Partili değil, olmak zorunda da değil iken, sitem eden, isyan eden, kahreden, talep ve ihtiyaçları bulunan vatandaşları gülümseyerek dinliyor, ‘ben iktidarım, benimle nasıl böyle konuşursun!’ demeden, öyle bir güç zehirlenmesine düşmeyip iktidarın gücüyle ekabirce konuşmadan, nazikçe, beyefendice ve sakince dinliyor, not alıyor, yarasına merhem olmaya çalışıyor.

*

Bir bakıyorsun dolmuşta, bir bakıyorsun hal’de, bir bakıyorsun çarşıda, bir bakıyorsun alış-verişte, bir bakıyorsun aniden karşına çıkıvermiş.

Gülümseyerek…

Beyefendiliğini koruyarak…

İnsanların yüreğine, kalbine dokunarak…

Onlara sadece seçmen değil, insan olduğunu hatırlatarak…

Kral adamdır Fırat Görgel. 

Zafer şarkısı söylemeye birkaç gün kaldı.

Çoğu gitti azı kaldı demem o yüzden!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol