Haberi yerel gazete ve internet sitelerinde bu başlıkta vermiştik.

Sık sık geldiği memleketinde, halkın içinden çıkmayan, partili partisiz herkesin derdine derman olmaya çalışan AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, adeta halkın dert babası haline geldi.

Kime gitsem, nerede bir lafı olsa, hakkında aleyhine konuşan tek kişi duymadım. Gönül adamı olduğu için gönüllere dokunmayı biliyor, insanları sabırla dinleyip, imkan ve zaman dâhilinde yardımcı olmaya çalışıyor. 

Hafta başında söz verdiği üzere, ki yaklaşık 6-7 saat beraber olduk, takip ettim, randevuları gereği vatandaşlarla buluşan, onların sorunlarına ve taleplerine destek olmaya çalışan Ahmet Özdemir, bu kez de mahalle muhtarlarını dinledi.

*

Öğleye yakın saatlerde soluğu Büyükşehir Muhtarları Derneği ve Menderes Mahallesi Muhtarı olan senelerin Muhtarı ve Başkanı Yaşar Altuntel’in ofisinde aldı, 30’a yakın muhtarlarla hem sohbet etti, hem onların bireysel veya mahallelerine yönelik sorunlarına çözüm aramaya çalıştı.

Bir sevgi seliyle karşılandı orada.

Onun bu hareketi, insanların gönlüne dokunuşu, gülümseyen yüzüyle bakışı, iyi niyetli yaklaşımı mahalle muhtarlarınca kabul ve onay görürken, milletvekili Ahmet Özdemir, “Vatandaşlarımızın, partili partisiz her kim olursa olsun insanlarımızın sorunlarına çözüm aramaya çalışıyorum. Muhtarlara bizim gözbebeğimiz. Onlar belediye başkanlarımızın en büyük yardımcıları, yerel yönetimlerin en küçük birimi olsa da, bizim için olduğu kadar Cumhurbaşkanımız içinde önem arz eden bir kitle.” demişti.

O muhtarları seviyor, muhtarlar da Özdemir’i. Sevgi Allah’tan dedikleri bu olsa gerekti.

*

Menderes Mahalle Muhtarlığında 30’a yakın muhtarlarla halavet eden, sorunlarına ilişkin notlar alıp, zaman zaman anında ilgili kişi, kurumları arayarak çözüm odaklı siyasetini sürdüren milletvekili Özdemir’in insani ve siyasi yanı muhtarlarca da takdir edildi; “Allah razı olsun, ne zaman arasak telefonlarımıza çıkıyor, fırsata buldukça randevu veriyor, bizleri dinliyor, talep ve sorunlarımıza katkı sağlamaya çalışıyor. Kendisine teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

*

Sonra ver elini son günlerin en çok eleştiri konusu haline gelen Arsan Kavşağı… Bu kez yanında Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve İl Başkanı Fırat Görgel de vardı. Vatandaşın isyanını, şikayetini, taleplerini ve her geçen saniye artan öfke selini bildiği için, bir an önce bitirilmesi yönünde talimatlar verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarının yanı sıra memleketinde her sorun, sıkıntı yâda talep için yoğun mesai harcayan Milletvekili Ahmet Özdemir, ki bu arada hakkını da teslim etmemiz gerek, siyasetin yereldeki güçlü ismi, hafızası sevgili Fırat Görgel de Arsan Kavşağı’nda incelemelerde bulunurken, çalışmalar hakkında bilgi alan ve sürecin hızlanması adına girişimlerde bulunan heyet (Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve İl başkanı Fırat Görgel) , Arsan Kavşağı’nın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların hızlandığı sözünü verdiler.

Bu söz, bu ifade vatandaşı rahatlatmıştı. Ki bu iki güçlü isim, şehrin sorunlarının çözümü noktasında her yerdeler ve sanki şehrin dert babası gibiler.

*

Galiba atom karınca lakabını Ali Öztunç’tan alıp Ahmet Özdemir’e vereceğiz. Ankara ve Türkiye sınırları içindeki görevlendirmelerden fırsat bulduğunda, memleketinde, özellikle muhtarlarla bir araya geliyor, ki şu son Çamlık Mahallesinin uzun seneler kangrene dönüşen, yılan hikayesine dönen tapu meselesi için mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya gelişi, çözüm odaklı çalışması, insanları dinlemesi, hem muhtarların yüreğini soğutuyor, hem de kendisine olan ilgiyi, sempatiyi daha da artırıyor.

Bundan böyle siyasetin atom karıncası Ahmet Özdemir’dir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol