Kim söylemiş bunu, bilgi siyasetçi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Cumhur İttifakının güçlü ortağı sayın Dr. Devlet Bahçeli…

Dikkat edin, daha önceki seçim dönemlerini, adayları, kopanları, rüzgar gibi gelip geçenleri, yok olanları, kulvar değiştirip zikzak çizenleri, rüzgara karşı yön değiştirenleri, tarihin siyasi çöplüğüne karışanları…

Trenden inip başka trenlere binenleri. Oysa o bindiğiniz tren sizin gitmeyi arzu ettiğiniz istasyona gitmiyor. Çünkü o dediğiniz yerde gar yok, istasyon yok.

Nafile çaba sizinki…

*

AK Partiden kopan bazı isimler, gidip parti kurdular. Genel başkan oldular, çevre edindiler, il ve ilçelerde teşkilatlandılar, pek sık olmasa da televizyonlarda görünüp kendilerini, partilerini, bir bütünden neden koptuklarını, kuruluş nedenlerini anlattılar.

Gelecek Partisi bu gövdeden ayrıldı.

Deva Partisi bu gövdenin ürünü.

İyi Parti… Milliyetçi oyları ile kuruldu, 14 Mayıs 2023 genel seçimleri öncesinde, masadan kalktı, yani gitti geldi derken, irtifa kaybetti, seçmenin nezdinde güven bunalımı yaşadı ve partiden giden gidene…

Ayrılık rüzgârları esmeye devam ediyor da netekim!

AK Partiden ayrılan ve kendilerine şans, yer bulamayanlar bugün itibariyle oy yüzdesi 1’i bile bulamayacak, tabela partisi dahi olamayacak kadar küçük partiler seçime katılıyor.

Oy istiyorlar vatandaştan.

*

Özünü kaybedenlerin, özünü inkâr edenlerin, özünden ve sözünden dönenlerin akıbetlerini siyasi tarih yazıyor, yazacaktır.

Siyaset güven ister. Siyaset hatayı kaldırmaz. Siyaset taşlı, virajı, inişli çıkışlı yol olsa da içinde isen, teşkilatta isen, bir görevin varsa, sadık kalacaksın, sadakatten şaşmayacaksın

Daha dün partide iken, iki günlük hizmetin bile yokken baş olmaya, ülkeyi yönetmeye kalkışırsanız, ‘hop, dur orada!’ derler adama.

*

Bu seçim de bitecek.

Göreceksiniz, bütünün kırık dökük parçaları olan partiler, yok olup gidecekler, siyasetin çöplüğünde kendilerine yer dahi bulamayacaklar.

Olan da, bir dönemler arkasından gittikleri partiye değil, onlara gönül verenlere, inananlara olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol