banner1483

Aşağıda okuyacağınız fıkra bir uyarlama. Bunu istediğiniz yere monte edebilir, istediğiniz yere çekebilirsiniz.

Tercih sizin!

*

Fıkra bu ya, gazeteci birinin çobanlık yapası tutmuş. Çoban dağda sürülerini otlatırken yanına birisi yaklaşmış, “Süründe kaç koyun var, kaçı dişi, kaçı erkek, bilirsem bana bir koyun verir misin?” önerisinde bulunmuş.

Bir nevi iddiaya girmiş. Gazeteci de benim gibi saf biri; “Kabul” demiş.

Adam otomobilinden çantasını almış, içinden laptop’unu almış ve küçük bir çanak anten kurmuş. Az sonra da bulduğu sonucu çobana söylemiş.

Çoban şaşırmış, çünkü adamın verdiği rakamlar doğru. “Nasıl bildin hayret ediyorum, tamam iddiayı kazandın, al bir koyunu, helal olsun!” demiş.

Adam iddiayı kazanmanın verdiği heyecan ve telaşla içlerinden birini kucaklayıp otomobiline doğru adım atarken, çoban gazeteci arkasından seslenmiş; “Ben de senin kim olduğunu bilirsem, ne vereceksin!” diye başka bir iddia ortaya atmış.

Adam da, “Aldığım koyunu iade ederim” cevabını vermiş.

Gazeteci çoban; “Sen siyasetçisin!” demiş.

Şaşırma sırası adama gelmiş, “Nereden anladın!” diye sormuş.

Çoban cevaben şunu demiş; “Bunu bilmeyecek ne var, o kadar koyunun içinden gittin sürünün beyaz köpeğini koyun diye aldın, ondan bildim!”

*

Hafta sonu ya, bugün de böyle olsun istedim. İdare edin işte. Aslında koyacak yazı çok da, biraz gülümseyin, hafta sonunun keyfini çıkarın istedim.

Yoksa bizde ne yazı tükenir, ne heyecan!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol