Bugüne kadara bu başlıkta hangi siyasetçiyi, hangi gönlü güzel insanı, hangi gazeteci dostumuzu, hangi isminin başında başkan yazan yerel hafızaları, hangi dürüst, ilkeli esnaf kardeşimizi yazdım, inanın sayısını hatırlamıyorum.

Memleketim güzel, insanları güzel olunca, yüreği güzel insanları anlatmak, hatırlamak ve anlamak toplumsal bir sorumluluk haline geldi bende.

*

Muhabbeti bırakıp siyasete bakalım.

Meselemiz Pazarcık. Bu bölgenin Alamanya’sı. Vatandaşlarının çoğu yurt dışında. Depremle birlikte 7 bin Pazarcıklı’nın göç ettiği biliniyor. Bunun ne kadarı seçime yansır, seçimi kazanmaya ne derecede etkili olur, bunu bilmek zor.

Av. Haydar İkizer önseçimden zaferle çıkan isim oldu. 2019 seçimlerinde şansını denemişti, olmamıştı. Şundan olmadı, eski belediye başkanı Kamil Dalkara DSP adayı olunca, bu ilçedeki sol oylar bölünmüş, aynı çatı altında senelerdir siyaset yapanlar ikiye bölünmüş, eğitimci İbrahim Yılmazcan aradan sıyrılıp çıkmış, belediye başkanı olmuştu.

*

Önseçimde ‘Bu kez tamam! Olacak!’ diyen Haydar İkizer yarıştığı seçimde 641 delegenin oyunu aldı. Diğer iddialı aday, bu seçimde bir kez daha DSP’den aday olup olmayacağı merak edilen, ancak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İkizer’e başarılar dileyen Kamil Dalkara 551 delegenin oyunu alırken, ilçede bir vasfı olmayan (delege oyları bununu en bariz göstergesi) Kemal Salim ancak 338 delegenin oyunu alabilmişti.

Şimdi CHP’nin Pazarcık belediye başkan adayı belli iken, bakalım Mart 2024’te hangi partilerden kaç aday yarışacak, en önemlisi de AK Parti’nin adayı kim olacak?

İbrahim Yılmazcan devam eder mi, yoksa başka bir isim mi yerine monte edilir, bunu öğrenebilmek için bir 15 gün daha beklemek gerekiyor.

*

Düne kadar Pazarcık CHP’nin kalesi, değişmez adresi olarak bilinirdi. Ancak son senelerde, işin içine para mı girdi, kozmik odalarda insanlar bir şekilde ikna mı edildi, bunlar geçmişte çok konuşuldu, bu seçimde de konuşulur mu, bilemiyorsunuz.

İnancım odur ki, hem Dalkara, hem de Salim başkan adayı İkizer’e destek  verecekler.

Bir kere daha diyorum, 5 yıl önceki oyun senaryo gereği yeniden sahneye konulur, oyuncular sahnede yerlerini alırlarsa, bu, iktidarın ekmeğine yağ sürülmüş anlamına gelir ki, AK Parti adayına hayırlı olsun!

Sayın ikizer düzgün bir isim. Bugüne kadar ne mesleki, ne siyasi bir sabıkasına rastlanmadı, duyulmadı. Üstelik de ilçede sevilen sayılan bir hukuk adamı. Delegelerin tercih ve teveccühü bunun göstergesi olarak yorumlanırken, insanlar Pazarcık’ta yerel yönetimin el değiştireceğine dair inançlarını koruyor.

Garibime giden, atom karınca sayın Ali Öztunç’un önseçim için gelmemesi. Merkeze de uğradığı yok. Bir sürprize mi hazırlanıyor, bir bildiğimi var, ne düşünüyor, aklından ne geçiriyor, bilemiyoruz.

 Ama bir gün ansızın çıkıp gelecek, bir açıklama yapacak, ortalık toz duman olacak, ‘Yine yaptı yapacağını’ dedirtecek, ‘Beni takip edin, izleyin!’ deyip yeni sürprizlere yelken açacak, ünvanı başkasına kaptırmama adına yeniden sahaya çıkacak, orta sahada top çevirmekten çok gol bölgelerinde tehlikeli olacak, pozisyon üretip takımın galip gelmesi için canla başla çalışacak!

Sayın Öztunç’tan da beklenen bu zaten. Özledik seni azizim!

*

Son sözüm, Haydar İkizer’e başarılar diliyoruz. Kabuk kırılacak mı, kader değişecek mi, şunun şurasında bunu öğrenebilmek için 3 ayımız kaldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol